ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ! ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

Το ΚΚΕ(μ-λ) με ανακοίνωσή του καλεί τον κόσμο της Λάρισας στη συγκέντρωση έξω από το 3ο Γυμνάσιο, την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, στις 14.20 ζητώντας κοινό αγώνα ενάντια στη εκμετάλλευση, τον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό για το δικαίωμα στη ζωή!

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Τις τελευταίες μέρες είχαμε αντιδράσεις στην πόλη μας, με αφορμή την επικείμενη φοίτηση προσφυγόπουλων. Δυστυχώς κάποιοι από τους γονείς, ακροδεξιών και ρατσιστικών αντιλήψεων και χρυσαυγίτες, εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη ενημέρωσης από το υπουργείο Παιδείας και τους αρμόδιους φορείς θέλησαν να δημιουργήσουν κλίμα ρατσισμού ενάντια στα προσφυγόπουλα, και προσπάθησαν να πείσουν τους γονείς να μη δεχτούν τα προσφυγόπουλα. Απειλούν και βρίζουν όσους αντιδρούν σε αυτές τις συμπεριφορές.

Θέτουν ζητήματα υγείας και μετάδοσης ασθενειών, θυμίζοντας τα περί «υγειονομικής βόμβας» μνημονιακών υπουργών, όπου από τη μία καταργούν τη δωρεάν περίθαλψη ενώ από την άλλη κατηγορούν τους συνταξιούχους ότι ζούνε πολύ και τους μετανάστες για φορείς ανίατων ασθενειών. Δεν το κάνουν όμως αυτό τυχαία ή από άγνοια, αλλά θέλουν να αποκρύψουν τις πραγματικές αιτίες της φτώχειας και της καταστροφής.

Κατηγορούν τα θύματα του ιμπεριαλισμού και του πολέμου, ακριβώς για να αθωώσουν αυτές τις πολιτικές. Με τον ίδιο τρόπο που η «πολιτισμένη» Ευρώπη ρίχνει βόμβες και πυραύλους, καταστρέφει οικονομίες με τα μνημόνια και τα προγράμματα και ταυτόχρονα υψώνει φράκτες στα θύματα της πολιτικής της. Στόχος τους δεν είναι μόνο κάποιοι λίγοι αλλοεθνείς κατατρεγμένοι, αλλά όλος ο εργαζόμενος λαός που πρέπει να είναι διασπασμένος, να αποδέχεται τη μοίρα του και να εκτονώνει την οργή του απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Ευθύνες έχει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που με τη πολιτική της στρώνει το έδαφος στους φασίστες, όπου με κάθε ευκαιρία ξεπλένει τους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και του εργάτη μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν. Φωτογραφίζονται μαζί τους στα ακριτικά νησιά, δηλώνουν πως δεν υπάρχουν μη ευπρόσδεκτες ψήφοι στη Βουλή και εμφανίζονται έτοιμοι να στηρίξουν οποιαδήποτε προσπάθεια «εκδημοκρατισμού» τους. Τι θα μπορούσαμε να περιμέναμε από αυτούς που καλούν την πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, συμφωνούν με τους Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές στο ξεζούμισμα του λαού μας και συμμετέχουν στα παζάρια διαμελισμού της Κύπρου.

Τίποτα δεν έχουμε να χωρίσουμε με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Το ίδιο κρυώνουμε με αυτούς όταν δεν έχουμε πετρέλαιο, το ίδιο πεινάμε όταν δεν έχουμε δουλειά. Πάνω από όλα έχουμε έναν κοινό εχθρό που καταστρέφει τόσο τη δική τους όσο και τη δική μας χώρα: το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό. Έχουμε κοινό συμφέρον να αγωνιστούμε ενάντια στην πολιτική που καταστρέφει και να διεκδικήσουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια. Να απομονώσουμε τις φασιστικές φωνές, να δώσουμε κοινό αγώνα Έλληνες, πρόσφυγες και μετανάστες ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την καπιταλιστική βαρβαρότητα που σπέρνουν τη φτώχεια, την προσφυγιά και το θάνατο.

Εκατό σχεδόν χρόνια μετά την Μικρασιατική Καταστροφή, να οικοδομήσουμε τους όρους ώστε να αποτρέψουμε κάτι ανάλογο στη γενιά μας, αγωνιζόμενοι υπέρ της φιλίας και της αδελφοσύνης των λαών, ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ