ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΜΕ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Το Nordic Walking (Περπάτημα με μπαστούνια) είναι μια αερόβια δυναμική δραστηριότητα που ενισχύει τη σωματική δύναμη και αντοχή. Βασίζεται στη σωστή βιομηχανική κίνηση του βαδίσματος με τη χρήση ειδικών μπαστουνιών, ενεργοποιεί και το επάνω μέρος του σώματος με αποτέλεσμα ένα πλήθος από ωφέλειες  για την υγεία μας.

Μια ήπια άσκηση που οδηγεί πραγματικά σε δυναμικά αποτελέσματα.

Για τη γνωριμία με το Nordic Walking έχει προγραμματιστεί Εκδήλωση-Επιμορφωτική Δράση για την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στην πόλη της Ελασσόνας. Η δράση περιλαμβάνει θεωρητική ενημέρωση για τα οφέλη του περπατήματος με μπαστούνια, μια μικρή εισαγωγή στο Nordic Walking και πεζοπορία 5 χλμ. στην περιοχή Βοδιανά της Ελασσόνας, σε μια όμορφη και ασφαλή διαδρομή για περπάτημα.

Η πεζοπορία θα γίνει με κανονικά μπαστούνια του Nordic Walking και με μπαστούνια αυτοσχέδια (κατασκευασμένα από καλάμι).

Την εκδήλωση διοργανώνει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Κισσάβου – Ελασσόνας υπό την αιγίδα του Δήμου Ελασσόνας, με τη συνδρομή της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς και τη συμμετοχή του Χιονοδρομικού Ορειβατικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου (Χ.Ο.Π.Σ.) Σπαρμού και των γυμναστών Βίκη Παγγέα και Κώστα Γεωργιάδη. Για την ασφάλεια της δράσης φροντίζουν Γιατρός και οι Εθελοντές Διασώστες της Ελασσόνας.

Πρόγραμμα Δράσης

11:00 π.μ. Συνάντηση στις αίθουσες του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου – Ελασσόνας (στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ελασσόνας, δίπλα στο κλειστό θέατρο «Β. Φαρμάκης») για τη θεωρητική ενημέρωση.

12:00 Συγκέντρωση και αναχώρηση από το Parking της καφετέριας De Facto για πεζοπορία (5 χλμ.) στα Βοδιανά Ελασσόνας

  • Για την πεζοπορία χρειάζονται αθλητικά παπούτσια (όχι μποτάκια) και άνετα ρούχα (αδιάβροχο μπουφάν, γάντια, περιλαίμιο & σκούφος)
  • Η χρήση των μπαστουνιών και η συμμετοχή είναι δωρεάν
  • Μπορούν να συμμετέχουν μικροί (ηλικία από 12 και πάνω) και μεγάλοι
  • Την ασφάλεια της δράσης υποστηρίζουν Γιατρός και οι Εθελοντές Διασώστες της Ελασσόνας

Τηλέφωνα επικοινωνίας για επιπλέον πληροφορίες:

Βίκη Παγγέα

(Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής – Προπονήτρια Nordic Walking INWA)

6974-13.82.97, paggea7@yahoo.gr

Κώστας Γεωργιάδης

(Καθηγητής Φυσικής Αγωγής)

6945-56.57.31, kostasdana@yahoo.com

Αντρέας Γκανάτσιος

(Υπεύθυνος Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου – Ελασσόνας)

24930-29571  kpe.elassonas@gmail.com & 6946-33.63.76 andreas.gkanatsios@gmail.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ