ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΩΝ ΣΤΟ 26ο Δ.Σ

Ανοιχτό κάλεσμα σε εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, φορείς της αυτοδιοίκησης και την τοπική κοινωνία προκειμένου να υποδεχθούν τα προσφυγόπουλα που την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου, στις 15.00 θα ξεκινήσουν τα μαθήματά τους στο 26ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας απηύθυναν ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σ. Βούλγαρης και η διευθύντρια του σχολείου Αικ. Σταγιάννη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική αποστολή προς τους γονείς και τους κηδεμόνες των μαθητών, η οποία κοινοποιήθηκε και στην ηλεκτρονική σελίδα του σχολείου, «στόχος είναι η συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου μας, διασφαλίζοντας την κατάλληλη εκπαίδευση που παρέχουμε στους Έλληνες μαθητές, παράλληλα με την παροχή εξιδεικευμένης εκπαίδευσης και στους πρόσφυγες μαθητές».

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή στο 26ο Δ.Σ θα φοιτήσουν 43 μαθητές, σε απογευματινή βάρδια από τις 15.00-19.00, ενώ τα μαθήματα που θα διδαχθούν είναι Ελληνική Γλώσσα, Μαθηματικά, Αγγλικά, Πληροφορική, Εικαστικά και Γυμναστική.
Για την εκπαίδευση των προσφύγων μαθητών έχουν προσληφθεί και βρίσκονται ήδη στο σχολείο επιπλέον εκπαιδευτικοί, ενώ ήδη έχουν αναλάβει υπηρεσία το επιπλέον βοηθητικό προσωπικό (φύλακας και καθαρίστρια) στο σχολείο.
Σημειώνεται τέλος πως οι πρόσφυγες μαθητές, με την ευθύνη της Δημόσιας Υγειονομικής Υπηρεσίας (5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας) σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, έχουν ελεγχθεί και εμβολιαστεί, και συνοδεύονται από τα Ατομικά Δελτία Υγείας τους.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ 26ο

Την ίδια ώρα και παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις των αρμοδίων ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων με χθεσινή του γενική συνέλευση εμμένει στην απόφαση να μην φοιτήσουν τα προσφυγόπουλα στο 26ο Δ.Σ προτού υπάρξει εκτεταμένος (;) διάλογος για το θέμα και έγγραφες δεσμεύσεις των υπευθύνων, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξουν νομικές και διοικητικές ενέργειες.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ

Αντιδράσεις για την επιλογή του σχολείου τους για τη φοίτηση 42 προσφυγόπουλων προέκυψαν και από την Τερψιθέα, με τη νέα διοίκηση του Συλλόγου Γονέων να εμμένει στην άποψη να λειτουργήσει σχολείο που βρίσκεται πλησιέστερα στη δομή του Κουτσόχερου προκειμένου να φοιτήσουν εκεί οι μικροί μαθητές.

 

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ