ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΕΚΝΛ

Ανακοίνωση της διοίκησης του Κέντρου με αφορμή την κάλυψη ρεπορτάζ για την υποδοχή των προσφυγόπουλων

Η εμπάθεια που τρέφει ο διευθυντής της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, απέναντι στο Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, γιατί τόλμησε ως όφειλε να καταγγείλει πριν ένα χρόνο περίπου τις αντεργατικές πρακτικές του στο προσωπικό της εφημερίδας, μεταφράζεται σε μια απαράδεκτη και αντιδεοντολογική συμπεριφορά για μέσο ενημέρωσης και μάλιστα αντικειμενικό όπως αυτοπροσδιορίζεται.

Συγκεκριμένα με εντολή του διευθυντή της εφημερίδας, εδώ και ένα χρόνο περίπου, εξαφανίζεται κάθε φωτογραφία από τη δράση του ΕΚΝΛ, που υπάρχει και ο πρόεδρός του, στον οποίο απαγορεύτηκε και η είσοδος στο τυπογραφείο της εφημερίδας για ενημέρωση του προσωπικού για απεργία, γράφονται κατά καιρούς υποτιμητικά σχόλια σε στήλη της εφημερίδας για τη δράση του ΕΚΝΛ, επιχειρώντας να την απαξιώσουν, ενώ στην πράξη το μόνο που καταφέρνει είναι να δείξει την έχθρα απέναντι στο ΕΚΝΛ.

Αποκορύφωμα αυτής της εχθρικής στάσης προς το ΕΚΝΛ, ήταν η απόκρυψη από το ρεπορτάζ και τις πολυάριθμες φωτογραφίες που δημοσίευσε η Ελευθερία στις 28/1/2017, για την υποδοχή των προσφυγόπουλων στο 3ο Γυμνάσιο, της εκεί μαζικής και διακριτής παρουσίας του ΕΚΝΛ, με πανώ, συνθήματα και μοίρασμα συμβολικών δώρων στα προσφυγόπουλα, συμμετέχοντας στο καλωσόρισμά τους.

Αν αυτή η απαράδεκτη τακτική, απέναντι στη βασική συνδικαλιστική οργάνωση του νομού μας, λέγεται αντικειμενική ενημέρωση και δημοσιογραφία ας την χαίρονται. Όσο συνεχίζει αυτή την ταχτική θα αποκαλύπτεται κάθε φορά και περισσότερο στα μάτια των εργαζομένων και των σωματείων. Το ΕΚΝΛ και η διοίκησή του, δεν πρόκειται με κανένα τρόπο, να πάψουν να υπερασπίζονται το δίκιο των εργαζομένων γιατί αυτός είναι ο λόγος τη ύπαρξης του, δεν πρόκειται να σκύψουν απέναντι σε κανένα αφεντικό και σε καμία κυβέρνηση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ