ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΑΛΛΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΞΟΡΜΗΣΗΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Τ.Ο. Λάρισας του ΚΚΕ, στην ισόγεια αίθουσα του Μύλου του Παπά,  για την βράβευση των πρωτοπόρων μελών και οπαδών, μεταξύ των οποίων και ο γραμματέας της ΚΟΒ Αμπελώνα Θ. Κοψαχείλης, και της πρώτης ΚΟΒ που συνέβαλλαν στην επιτυχή κάλυψη των στόχων της οικονομικής εξόρμησης.

Επίσης βραβεύτηκαν μέλη και φίλοι που βοήθησαν με την πρακτική συνεισφορά τους στην ανακαίνιση των γραφείων της πόλης.

Ακόμα έγινε η κοπή  της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Στην εκδήλωση την ομιλία έκανε ο Άγγελος Σίμος, μέλος του γραφείου της ΤΕ Λάρισας, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η ΤΕ Λάρισας ολοκλήρωσε με επιτυχία την οικονομική εξόρμηση που  προκήρυξε η Κ.Ε. του ΚΚΕ για τους μήνες Νοέμβρη και Δεκέμβρη 2016. Η ΤΕ Λάρισας  κάλυψε το 126% του πλάνου της.

Το θετικό αυτό αποτέλεσμα, μπροστά στο 20ό Συνέδριο, ήρθε χάρη στη συλλογική προσπάθεια και ακούραστη δουλειά της μεγάλης πλειοψηφίας των μελών και στελεχών του Κόμματος και της ΚΝΕ, στη συμβολή δεκάδων οπαδών που βρίσκονται δίπλα στις Κομματικές Οργανώσεις, στην οικονομική στήριξη εκατοντάδων φίλων του Κόμματος και πολλών άλλων εργαζομένων που εκτιμούν το ΚΚΕ ως το γνήσιο υπερασπιστή και μαχητή των λαϊκών συμφερόντων.

 Η πορεία κάλυψης του πλάνου της ΤΕ Λάρισας αποδεικνύει ότι  ο λαός της πόλης μας συνεχίζει να ενισχύει οικονομικά το ΚΚΕ, ακόμα και σήμερα που  δοκιμάζεται σκληρά από το βαρύ χειμώνα της φτώχειας, της ανεργίας, της ανασφάλειας, που έχουν φέρει οι κυβερνήσεις που υπηρετούν το σύστημα, στις δύσκολες φάσεις και στιγμές για το λαϊκό κίνημα.

Μαζί με την οικονομική εξόρμηση, την ίδια περίοδο με την συνεισφορά δεκάδων μελών και φίλων του Κόμματος και της ΚΝΕ προχωρήσαμε στην ανακαίνιση των γραφείων μας , μετά από πολλά χρόνια.

Νιώθουμε ικανοποίηση, χαρά και υπερηφάνεια, γιατί η ανακαίνιση των γραφείων έγινε πραγματικότητα χάρη στην ακούραστη και ανιδιοτελή προσφορά σε μεροκάματα, σε υλικά, σε οικονομική προσφορά από το υστέρημα δεκάδων ανθρώπων της δουλειάς, ανέργων νέων, ακόμη και μαθητών»

Αυτή είναι η διαφορά  του ΚΚΕ σε σχέση με τα άλλα αστικά κόμματα  που ακόμη και στο θέμα αυτό παρ’ ότι έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες, δεν έχουν όμως την ανιδιοτέλεια των κομμουνιστών, και το αίσθημα της αυτοθυσίας.

Στα τέλη του Μάρτη το Κόμμα μας θα πραγματοποιήσει το 20ό Συνέδριό του, με βασικό αντικείμενο έχει  το ολόπλευρο ιδεολογικό – πολιτικό – οργανωτικό ατσάλωμα του Κόμματος και της Νεολαίας του ως κόμματος της επαναστατικής ανατροπής.

Αυτό το ατσάλωμα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να φέρουμε σε πέρας τα σύνθετα καθήκοντα της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, της οικοδόμησης της κοινωνικής συμμαχίας σε αντικαπιταλιστική αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, στην πάλη κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, με στόχο την εργατική εξουσία».

Και πρόσθεσε: «Αυτές τις μέρες  κλείνουμε 2 χρόνια με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι η μεγαλύτερη εξαπάτηση βρίσκεται στους ισχυρισμούς ότι μια κυβέρνηση στα πλαίσια του καπιταλισμού, στο πλαίσιο της εξουσίας της αστικής τάξης και των συμμαχιών της, μπορεί να είναι φιλολαϊκή.

Δικαιώνεται περίτρανα  η θέση του ΚΚΕ ότι κάθε αστική κυβέρνηση κινείται στους νόμους της καπιταλιστικής οικονομίας, εξυπηρετεί τους στόχους της καπιταλιστικής ανάπτυξης που προϋποθέτει το σφαγιασμό των λαϊκών δικαιωμάτων. Κάθε αστική κυβέρνηση υλοποιεί ταξική πολιτική, δηλαδή, χαρίζει στο κεφάλαιο την ίδια ώρα που ματώνει τον λαό με φόρους, χαράτσια, μειώσεις σε δαπάνες στην Υγεία, Παιδεία.

Επιβεβαιώνεται ότι κυβερνήσεις έρχονται και φεύγουν, αλλά η πραγματικότητα που βιώνει ο λαός όλο και χειροτερεύει, τα αντιλαϊκά μέτρα όχι μόνο δεν διατηρούνται αλλά συνεχίζονται.

Ο ρεαλισμός στον οποίο αναφέρονται, το “εφικτό” για το οποίο μιλάνε θέλουν να μας πείσουν ότι είναι η ζωή και το μέλλον που μας ετοιμάζουν, δηλαδή οι κρίσεις, η ανεργία, οι πόλεμοι. Ο πραγματικός ρεαλισμός όμως είναι να μπορέσουμε να ζήσουμε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, με βάση τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι και τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει η επιστήμη και η τεχνολογία στον 21ο αιώνα!

Υπάρχει συσσωρευμένη πείρα. Ο λαός και η νεολαία πρέπει να βάλουν στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο, που είναι η αστική τάξη, τα μονοπώλια. Να μην περιμένουν από δήθεν σωτήρες, αλλά να βάλουν τη δική τους σφραγίδα στις εξελίξεις.

Υπάρχει ελπίδα λοιπόν. Είναι η οργάνωση και ο αγώνας, ώστε να γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του, να πάρει την οικονομία και την εξουσία στα χέρια του.

Ο 20ός αιώνας άρχισε με τη μεγαλύτερη έφοδο των προλεταρίων όλων των εποχών και τέλειωσε με την προσωρινή ήττα τους. Ο 21ος αιώνας θα φέρει την οριστική και αμετάκλητη αυτή τη φορά ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού – κομμουνισμού».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ