ΚΑΤΑΦΩΡΗ ΑΔΙΚΙΑ! Ο ΓΣΛ ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟ ΣΦΥΡΙΓΜΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ!

 

Μεγάλη αδικία το σημερινό αποτέλεσμα για τον Γυμναστικό ο οποίος ηττήθηκε στο κλειστό της Νεάπολης από το Ψυχικό με 66-65, λόγω ενός λανθασμένου σφυρίγματος 1.2 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα και ενώ ο Τσουράκης κέρδισε καταφανέστατο γκολ  φάουλ, (όπως μπορεί ο οποιοσδήποτε να δει ολοκάθαρα στο βίντεο του παιχνιδιού),

ενώ οι διαιτητές και συγκεκριμένα ο κ. Ταρενίδης, έδωσε απλό φάουλ, με αποτέλεσμα ενώ το σκορ ήταν 64-66, να γίνει 65-66, εφόσον ο παίκτης του ΓΣΛ έχασε την δεύτερη βολή και διαμορφώθηκε το τελικό 65-66 για το Ψυχικό.

Ουσιαστικά …εκλάπη η νίκη απόψε από τον ΓΣΛ, με την συγκεκριμένη απόφαση, να μην δοθεί δηλαδή γκολ φάουλ και η διοίκηση του Γυμναστικού διαμαρτύρεται εντόνως για την εν λόγω φάση του αγώνα.

Σε ότι αφορά το ματς, ο ΓΣΛ δεν ξεκίνησε καλά με αποτέλεσμα να βρεθεί πίσω στο σκορ με δέκα πόντους, όμως συνήλθε άμεσα και κατάφερα όχι απλά να ισοφαρίσει αλλά να πάρει εκείνος με την σειρά του μια διαφορά της τάξεως των δέκα πόντων για να ολοκληρώσει το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενος με 21-15.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε πολύ καλά για την ομάδα της Λάρισας που έφτασε και πάλι την υπέρ της διαφορά στους δέκα πόντους (27-17). Όμως μια αδράνεια στο σημείο αυτό σε άμυνα και επίθεση έδωσε το δικαίωμα στον αντίπαλο να ισορροπήσει το ματς και μάλιστα να προηγηθεί και με 7 πόντους, ενώ στο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι είχαν κεφάλι στο σκορ με 33-37.

Στην επανάληψη το παιχνίδι πήρε έναν χαρακτήρα δυνατού ντέρμπι με τις δύο ομάδες, να βρίσκονται κοντά στο σκορ και να εναλλάσσονται στην πρωτοπορία αυτού. Τελικά το 30’ βρήκε τον ΓΣΛ να είναι μπροστά με 49-47.

Συγκλονιστική «μάχη» έγινε στην τελευταία περίοδο, καθώς οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι που ήρθαν τα τελευταία 16’’ δευτερόλεπτα, όπου το σκορ ήταν 66-64 για το Ψυχικό. Εκεί ο Τσουράκης πετυχαίνει καλάθι και κερδίζει και φάουλ, όμως οι διαιτητές αποφάσισαν να μην μετρήσουν το καλάθι παρά μόνο να δώσουν το φάουλ υπέρ του παίκτη του ΓΣΛ. Στο 1.2’’ ο Τσουράκης ευστόχησε στη μία από τις δύο βολές με αποτέλεσμα να έρθει το τελικό 65-66 και η άδικη, όπως εξελίχθηκε η κατάσταση, ήττα για την ομάδα της Λάρισας.

Διαιτητές: Ταρενίδης, Κοτσιμπός, Σιμητόπουλος

Δεκάλεπτα: 21-15, 33-37, 49-47, 65-66.

ΓΣΛ (Πέρκος): Τόζιος 7 (1), Συνετός, Νίκολιτς 21 (3), Τσουράκης 4, Κούτρας 14 (3), Μπέμπης 3 (1), Γκιουλέκας 8, Σπυρόπουλος 8, Γουμενόπουλος, Βουργιώτης.

ΨΥΧΙΚΟ (Ρεμεντέλας): Νίκου 10 (2), Αχής 8 (1), Τσιότρας 2, Παπανικολάου 19 (1), Σακελλαρίου 5 (1), Γιαννίκος 3 (1), Μουράτος 8, Σίνης 2, Τσιώκος 9.

Στέφανος Πέρκος (προπονητής ΓΣλ):«Νιώθουμε μεγάλη πικρία για τον τρόπο που ήρθε αυτή η ήττα θεωρούμε ότι στην τελευταία φάση στο 1.2’’ έγινε γκολ-φάουλ και όχι απλό φάουλ, το οποίο γκολ – φάουλ θα μας εξασφάλιζε τουλάχιστον την παράταση, αν όχι τη νίκη με την εύστοχη βολή. Παίξαμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, όπως έχω δηλώσει, που έχει μια περιφέρεια ιδιαίτερα δυνατή, το παιχνίδι, σχεδόν σε όλη του τη διάρκεια ήταν ντέρμπι, εξαιρώντας κάποια λεπτά στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Θεωρώ ότι χάσαμε μια θαυμάσια ευκαιρία να ανεβούμε ακόμη πιο ψηλά στον πίνακα της βαθμολογίας. Επιμένω πως στην τελευταία φάση, θα το δούμε και σε βίντεο αυτό, νιώθουμε ότι αδικηθήκαμε, διότι νομίζουμε ότι ήτανε ότι ήταν γκολ φάουλ και όχι απλό φάουλ. Ένα σφύριγμα που έκρινε το αποτέλεσμα του παιχνιδιού, Προχωράμε στη συνέχεια».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ