ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΘΕ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 12 το μεσημέρι η συγκέντρωση εργαζομένων και αγροτών στον κόμβο της Νίκαιας γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό και των δύο ρευμάτων του ΠΑΘΕ για όση ώρα διαρκέσει η κινητοποίηση.

Η συγκέντρωση έγινε με πρωτοβουλία του ΕΚΛ που κάλεσε σε συγκέντρωση στήριξης του αγώνα των αγροτών, εργαζόμενους, συνταξιούχους και μικρομεσαίους.

Η επιτροπή ειρήνης

Εν τω μεταξύ με αφορμή τη σημερινή κινητοποίηση και τον αγώνα των αγροτών η επιτροπή ειρήνης Λάρισας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής:

“Από χτες, χιλιάδες αγρότες είναι στους δρόμους, σ’ ένα σκληρό αγώνα κόντρα στην πολιτική που συνεχίζει το ξεκλήρισμά τους. Η συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών, επιχειρηματιών του αγροτικού τομέα είναι ορατή πίσω από τα μεγάλα λόγια για «στήριξη» των αγροτών.

Είναι πραγματικά πρόκληση για τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, η κυβερνητική προσπάθεια, υπονόμευσης και συκοφάντησης του αγώνα τους. Επιχειρούν  να στρέψουν τους εργατοϋπαλλήλους ενάντια στον αγώνα των αγροτών, στα μπλόκα που συγκροτούνται σε όλη τη χώρα, σε υλοποίηση των αποφάσεων του περασμένου Δεκέμβρη. Κρύβουν την αλήθεια με κάθε λογής τερτίπια , θέλουν να αποδυναμώσουν τον αγώνα από το ξεκίνημά του. Φοβούνται την υποστήριξη του αγώνα από τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους των πόλεων και της υπαίθρου, θέλουν τη διαίρεση για να τσακίζουν τον καθένα με τη σειρά του , να περνάνε χωρίς εμπόδια και κόστος την αντιλαϊκή πολιτική.

Η κλιμάκωση του αγώνα των αγροτών είναι το αναγκαίο βήμα, η μόνη απάντηση που ταιριάζει ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ που τους εξοντώνει και τους ξεκληρίζει στην κυριολεξία από το βιός τους. Οι δυσκολίες επιβίωσης των μικρομεσαίων αγροτών εξαιτίας της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, της αύξησης της φορολογίας κλπ. πάει χέρι-χέρι με την πολιτική που συνθλίβει μισθωτούς, συνταξιούχους, ανέργους και τους μικρομεσαίους αυτοαπασχολούμενους. Όλο αυτό το αντιλαϊκό πλέγμα είναι η άλλη όψη του νομίσματος της ελληνικής εμπλοκής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, για να πάρει όσο το δυνατό μεγαλύτερο μερίδιο η πλουτοκρατία στη μοιρασιά της λείας από το πλιάτσικο σε βάρος των λαών.

Η ΕΕΔΥΕ Γραμματεία Λάρισας, οι αγωνιστές κι αγωνίστριες του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα, χαιρετίζουμε το δίκαιο αγώνα των αγροτών και είμαστε στο πλευρό τους. Είμαστε μαζί τους, στην ίδια όχθη, απέναντι στον κοινό αντίπαλο που επιβουλεύεται καθημερινά τη ζωή μας για τους δικούς του στόχους”.

Η αστυνομία

Με αφορμή την κινητοποίηση από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, σήμερα Κυριακή (29-01-2017) από ώρα 12.15΄ και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, απαγορεύεται:

α. η κυκλοφορία όλων των Ι.Χ. επιβατικών αυτοκινήτων, των φορτηγών και των λεωφορείων, στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Πλατυκάμπου [Χ/Θ 351+00] μέχρι τη διασταύρωση Κιλελέρ [Χ/Θ 329+400], στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

β. η κυκλοφορία όλων των Ι.Χ. επιβατικών αυτοκινήτων, των φορτηγών και των λεωφορείων, στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε. από τον  ανισόπεδο κόμβο Βελεστίνου [Χ/Θ 312+000] μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Πλατυκάμπου [Χ/Θ 351+000], στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές, ως ακολούθως:

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα:

 

  1. Όλα τα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί του Π.Α.Θ.Ε. θα εκτρέπονται στον ανισόπεδο κόμβο Πλατυκάμπου [Χ/Θ 351+000] προς την παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας -Βόλου και στη συνέχεια θα εισέρχονται στον Π.Α.Θ.Ε. από τον Ανισόπεδο Κόμβο Βελεστίνου [Χ/Θ 312+000].

 

  1. Όλα τα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί της παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος του ανισόπεδου κόμβου Νίκαιας, θα αναστρέφονται μέσω της αερογέφυρας προς Λάρισα και μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας – Βόλου θα εισέρχονται στον Π.Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Βελεστίνου [ Χ/Θ 312+000].

 

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:

Όλα τα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί του Π.Α.Θ.Ε. θα εκτρέπονται από τον ανισόπεδο κόμβο Βελεστίνου [Χ/Θ 312+000] προς την παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας – Βόλου και στη συνέχεια θα εισέρχονται στον Π.Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Πλατυκάμπου [Χ/Θ 351+000].

Παρακαλούμε τους φίλους οδηγούς, να ακολουθούν τις οδηγίες των τροχονόμων και να ενημερώνονται διαρκώς για κάθε μεταβολή των κυκλοφοριακών συνθηκών.

Για κάθε πληροφορία σχετική με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την κίνηση των οχημάτων, οι οδηγοί μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα 2410 -683168, 2410-683169, 2410-741253.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ