ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ, ΕΝΩΣΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΟΥ.

Ανακοίνωση – κάλεσμα της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας

Οργανώσου στο σωματείο σου, ένωσε τη δυναμή σου με τους άλλους συναδέλφους σου. Κανένας μόνος απέναντι στην εργοδοσία, στην κυβέρνηση και στο κράτος των καπιταλιστών.

  1. 1. Mπορεί να μην είσαι μέλος του Σωματείου, όμως ζείς και εσύ την σκληρή πραγματικότητα, την δραματική μείωση των μισθών, την διάλυση των Κλαδικών Συμβάσεων και την επιβολή από τους εργοδότες των ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων, την εκ’ περιτροπής εργασία, την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, την εντατικοποίηση της δουλειάς, τα εξαντλητικά ωράρια την μερική απασχόληση, την τρομοκρατία, τις απολύσεις, το χτύπημα των ασφαλιστικών σου δικαιωμάτων, την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση κάθε κοινωνικής ανάγκης (Υγεία, Παιδεία, Ενέργεια, Συγκοινωνίες, Κατοικία, Πολιτισμός, Αθλητισμός, Διακοπές).
  2. 2. Τους εργοδότες, την κυβέρνηση, τους κυβερνητικούς και εργοδοτικούς συνδικαλιστές, τους βολεύει να σκύβουμε το κεφάλι. Να πούμε δεν γίνεται τίποτα. Να κρύψουμε τα όνειρα βαθιά μέσα μας, εγκαταλείποντας την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή. Μπορεί όμως να αλλάξει αυτή η κατάσταση όσο κλεινόμαστε στο καβούκι μας και προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματα μόνοι μας; ΟΧΙ !
  3. 3. Οι εργάτες και υπάλληλοι κάθε κλάδου και τόπου δουλειάς, πρέπει να είναι οργανωμένοι στα σωματεία τους, σε σωματειακές επιτροπές σε μεγάλους χώρους δουλειάς. Σωματείο σημαίνει συλλογική οργανωμένη υπεράσπιση και διεκδίκηση των εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας, ταξική αλληλεγγύη και υποστήριξη στα καθημερινά προβλήματα μας, απέναντι στους εργοδότες, την κυβέρνηση, το αστικό κράτος, την Ε.Ε.
  4. 4. Αλλιώς χτυπάς με το ένα δάκτυλο και αλλιώς με την γροθιά. Αυτή είναι η δύναμη του σωματείου. Αυτή είναι η έννοια της δικής σου συμμετοχής. Όταν μόνος δεν μπορείς, όλοι μαζί οι εργαζόμενοι μπορούμε, και αυτό φοβούνται !
  5. 5. Ως πότε θα είσαι ευάλωτος και αδύναμος; Οργανώσου! Σωματείο σημαίνει γνωριμία με τις αξίες της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης ,της υπερηφάνειας, της αξιοπρέπειας, τα ιδανικά της εργατικής τάξης. Αγκάλιασμα των νέων συναδέλφων που μπαίνουν στον κλάδο.
  6. 6. Η εργατική ταξη διαχρονικά με τους αγώνες της και την συλλογική πάλη έχει κερδίσει πάρα πολλά το κυριότερο όμως, είναι να καταλάβουμε ότι ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν έγινε. Όσο μένεις απαθής τόσο πιο δύσκολη θα γίνεται η ζωή σου.
  7. 7. Συνάδελφοι, κάθε αναμονή, κάθε εφησυχασμός δίνει στα αρπακτικά του κεφαλαίου και όσους τα υπηρετούν περισσότερα περιθώρια για να ετοιμάσουν την επόμενη επίθεση στα δικαιώματά μας. Μην περιμένεις άλλο! Οι θυσίες που κάνεις εξασφαλίζουν τα κέρδη τους, ήρθε η ώρα να επιλέξεις να κάνεις θυσίες για εσένα και την τάξη σου.
  8. 8. Οι εργοδότες, η κυβέρνηση και το κράτος τους, τσακίζουν με λύσσα σήμερα ότι έχουν καταχτήσει με σκληρούς και αιματηρούς αγώνες τις προηγούμενες δεκαετίες οι γονείς και οι παππούδες μας. Θέλουν να μας κάνουν σύγχρονους σκλάβους, φθηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό, που θα τους εξασφαλίζει όλο και περισσότερα κέρδη. Σ’ αυτή την σφοδρή επίθεση τους, εμείς δεν έχουμε άλλο όπλο στα χέρια μας εκτός από τα σωματεία. Για να γίνει το σωματείο πιο δυνατό πιο μαζικό πιο ικανό να υπερασπιστεί τα δικαιώματα μας έχει ανάγκη και από την δική σου συμμετοχή. Οι εργοδότες έχουν δύναμη στα χέρια τους, την εκμετάλλευση μας κι όμως ενώνονται σε οργανώσεις. Εσύ τι κάνεις;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ