ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Αφού  το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε  βομβαρδίζουν τους τόπους τους , κλέβουν και σκοτώνουν του λαούς, στο όνομα πάντα του κέρδους, τους επελαύνουν και τους κλείνουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, μετά δείχνουν το φιλανθρωπικό τους πρόσωπο δίνοντας κονδύλια σε ΜΚΟ για τη φροντίδα  των προσφύγων και των μεταναστών.

Βέβαια οι  ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ είναι τεράστιες , κλείνει  σχολεία , στοιβάζει 30 μαθητές σε μια τάξη ,σε κτίρια ετοιμόρροπα την ίδια στιγμή που δίνει εκατομμύρια για το χρέος και τον στρατό. Είναι υπεύθυνη τόσο για την καθυστέρηση της μόρφωσης αυτών των παιδιών, όσο και για την  επιλογή της ίδρυσης  ξεχωριστών προπαρασκευαστικών τμημάτων.Ταυτόχρονα , είναι υπεύθυνη για το όργιο ασυδοσίας και βίας από το ναζιστικό μόρφωμα της ΧΑ, εφόσον η πολιτική κατευνασμού κι ανοχής απέναντι στο ναζισμό, συμβάλλει στο δυνάμωμά της.

Η εκπαίδευση των παιδιών μεταναστών και προσφύγων πρέπει να αποτελεί αποκλειστικά κρατική ευθύνη, χωρίς την εμπλοκή των διάφορων ΜΚΟ που απομυζούν τα κοινοτικά κονδύλια και συνδέονται –πολλές φορές- με σχεδιασμούς ιμπεριαλιστικών κέντρων με την επίσημη στήριξη της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας.  Χρειάζονται δε,  διορισμοί απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού για την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών αναγκών.

Τα προσφυγόπουλα να πάνε στα σχολειά μαζί με όλα τα παιδιά. Ο διαχωρισμός τους σε απογευματινά τμήματα δεν έχει σχέση με την προσπάθεια ένταξης των προσφυγόπουλων στις τάξεις, ούτε με την  ομαλή εξέλιξη των μαθημάτων και της ύλης όλων των μαθητών. Όχι μόνο η επιστημονική προσέγγιση των εκπαιδευτικών, αλλά και η εμπειρία των γονιών από τα σχολεία που ήδη πηγαίνουν προσφυγόπουλα είναι ότι μπορούν να μαθαίνουν μαζί, να παίζουν μαζί, να γίνονται φίλοι.

Να μην επιτρέψουμε στις προκαταλήψεις, την ξενοφοβία και το ρατσισμό να μολύνουν τις συνειδήσεις των γονιών, των γειτόνων μας, των συναδέλφων, των διπλανών μας. Ο φασισμός να μη γίνει καθεστώς. Να απομονωθούν οι νεοναζί και να σταματήσουν οι δράσεις τους. Ποτέ και πουθενά ξανά φασισμός

Εμείς   όμως είμαστε εδώ για να τους σταματήσουμε . Μαζί με όλο το λαό, τους εργαζόμενους και τους φοιτητές θα επιβάλουμε τις ανάγκες μας! Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ώστε όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από οικονομική θέση, εθνικότητα, γλώσσα, θρησκεία, φύλο και φυλή να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο δημόσιο αγαθό της παιδείας!

Καλούμε όλες/όλους τις/τους εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές να αγκαλιάσουν τα παιδιά  αυτά που γλίτωσαν από τον πόλεμο και τον πνιγμό και να τα προστατεύσουν από την ξενοφοβία και τον ρατσισμό.Δεν θα αφήσουμε να κυριαρχήσει ο φόβος στις τοπικές κοινωνίες και στην εκπαιδευτική κοινότητα. Παλεύουμε μαζί ντόπιοι, πρόσφυγες και μετανάστες ενάντια στον πόλεμο, για το δικαίωμα στη ειρήνη, στη μόρφωση τη ζωή και την αξιοπρέπεια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ