“ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΟΡΤΑΡΙΣΜΑ” ΣΤΟ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ

H εξ’ αναβολής λόγω κακοκαιρίας ταινία “Το Μεγάλο Σορτάρισμα” θα προβληθεί την Τρίτη 31 Ιανουαρίου στις 7 το απόγευμα και στις 9:30 το βράδυ στο Χατζηγιάννειο, από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας.

«Το Μεγάλο Σορτάρισμα (The Big Short)» σε σκηνοθεσία Άνταμ ΜακΚέι, είναι μια ταινία με θέμα την παγκόσμια οικονομική κρίση και τέσσερις διάσημους ηθοποιούς, τους Κρίστιαν Μπέιλ, Στιβ Καρέλ, Ράιαν Γκόσλινγκ, Μπραντ Πιτ.

Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, όπως αυτά αποτυπώνονται στο ομώνυμο bestseller του πρώην εργαζόμενου στη Wall Street Μάικλ Λούις, αφηγείται πώς στη δεκαετία του 2000 τέσσερα αουτσάιντερ των χρηματοπιστωτικών κύκλων ήταν σε θέση να προβλέψουν τη στρεβλότητα της αγοράς ακινήτων, με αποτέλεσμα να ποντάρουν στην πτώση της, την ώρα που όλοι αγόραζαν σαν τρελοί, και τελικά να θησαυρίσουν.
Ένας αντικοινωνικός γιατρός, με ταλέντο στα μακροοικονομικά, ένας αθυρόστομος αναλυτής, ένα τραπεζικό στέλεχος που αξιοποίησε μια αποκλειστική πληροφορία, καθώς και δύο νεαροί μικροεπενδυτές, που έκτισαν επενδυτικό κεφάλαιο από το γκαράζ του σπιτιού τους, είναι οι πρωταγωνιστές μιας σπονδυλωτής ιστορίας, η οποία ξεκινά με την επινόηση των τίτλων ενυπόθηκων δανείων τη δεκαετία του 1970, για να καταλήξει στον σεισμό που προκάλεσε η κατάρρευση της αμερικανικής κτηματαγοράς το 2008, καθώς οι τιμές των κατοικιών εκτινάχθηκαν αρχικά σε δυσθεώρητα ύψη, για να καταρρεύσουν στη συνέχεια, συμπαρασύροντας την παγκόσμια οικονομία.
Όταν ο σκηνοθέτης Άνταμ ΜακΚέι διάβασε το βιβλίο του Μάικλ Λιούις «Το Μεγάλο Σορτάρισμα» (στην Ελλάδα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος), ενθουσιάστηκε τόσο πολύ που ενδιαφέρθηκε να το σκηνοθετήσει, κι ας έχει καθιερωθεί ως σκηνοθέτης κωμωδιών.
Άλλωστε το βιβλίο, όπως και η ταινία τελικά, είναι ένα ενδιαφέρον μείγμα κωμωδίας και κοινωνικής καταγραφής ενός ιστορικού συμβάντος όπως το αφηγούνται, παράλληλα, οι βασικοί χαρακτήρες.
Υποψήφιο για τέσσερις Χρυσές Σφαίρες, Όσκαρ διασκευασμένου σεναρίου.

Aμερικανική δραματική κομεντί 2015 | Έγχρωμη | Διάρκεια: 130′
Γενική είσοδος 4 ευρώ

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ