ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

Εγκρίθηκαν ψηφίσματα συμπαράστασης σε αγρότες και προσφυγόπουλα

Την Κυριακή στις 6 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική Γ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων  Νομού Λάρισας. Έγινε ο Διοικητικός απολογισμός για το έτος 2016, όπου έγινε εκτενής αναφορά για τις εξελίξεις στον κλάδο και πως εκφράζονται κι εδώ στη Λάρισα με κλείσιμο καταστημάτων, συγχωνεύσεις επιχειρήσεων, αγοραπωλησίες.

Σε κάθε περίπτωση αυτοί που την πληρώνουν πάντα είναι η εργαζόμενοι.

Έγινε κουβέντα για το πώς καλύτερα πρέπει το νέο Δ.Σ. να δει την παρέμβαση στον κλάδο, δίνοντας βάρος στη νεολαία και στις γυναίκες. Ζητήματα που πρέπει να αναδειχτούν καλύτερα το επόμενο διάστημα αυτά της ανεργίας και της απλήρωτης εργασίας, αλλά και το ζήτημα υπογραφής νέας κλαδικής ΣΣΕ.  Ακολούθησε ισολογισμός 2016 και προϋπολογισμός 2017.

Η Γ.Σ. ψήφισε ομόφωνα 2 ψηφίσματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης, το ένα στο δίκαιο αγώνα των αγροτών και το δεύτερο για τους πρόσφυγες και την έλευση των προσφυγόπουλων στα σχολεία της πόλης μας. Επίσης εκλέχτηκε εφορευτική επιτροπή και έγινε ψηφοφορία για την εκπροσώπηση του σωματείου στη ΓΣΕΕ.

Ψήφισμα για αγρότες

Η ετήσια Γ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων  Νομού Λάρισας με το παρόν ψήφισμα εκφράζει την συμπαράσταση των μελών του σωματείου μας στο δίκαιο αγώνα των αγροτών της χώρας μας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και της ΕΕ μέσω της ΚΑΠ.

Την ίδια ώρα που οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι δίνουν την μάχη για επιβίωση,  οργανώνουν τον αγώνα τους για να αντισταθούν ενάντια στους νέους φόρους και τα χαράτσια, ενάντια στο αυξημένο κόστος παραγωγής, ενάντια στους νέους περιορισμούς στην καλλιέργεια, η εργατική τάξη είναι αντιμέτωπη με το χτύπημα στους μισθούς, στις συντάξεις, στην ασφάλιση, στις ΣΣΕ, στα εργασιακά δικαιώματα γενικότερα.

Η εργατική τάξη δίνει το δικό της αγώνα για την επιβίωση. Έναν αγώνα που είναι κοινός με τον αγώνα των αγροτών, γιατί κοινή είναι και η αιτία που γεννά τα προβλήματα και των αγροτών και των εργατών και των αυτοαπασχολούμενων. Και δεν είναι άλλη από  τη βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις, τόσο οι προηγούμενες όσο και η σημερινή, που στόχο έχουν να ενισχύσουν τους ισχυρούς μονοπωλιακούς ομίλους στη παραπέρα κυριαρχία τους στην αγορά και  τον εξοβελισμό των φτωχών αυτοαπασχολουμένων και των φτωχών αγροτών και κτηνοτρόφων, αλλά και την ένταση της εκμετάλλευσης των εργατοϋπαλλήλων

Μόνο συμμαχώντας ενάντια στον κοινό μας εχθρό, εργατική τάξη – φτωχή αγροτιά – μικροί ΕΒΕ, μπορούμε να βάλουμε φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική που μας κάνει πιο δύσκολη τη ζωή. Μόνο έτσι, μπορούμε να διεκδικήσουμε τη ζωή αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας, μια ζωή που την σχεδιάζουμε εμείς, με βάση τις ανάγκες τις δικές μας κι όχι με βάση τις ανάγκες του κεφαλαίου και των μονοπωλιακών ομίλων.

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις στήριξης και αλληλεγγύης στους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής μας, οργανώνοντας παράλληλα το δικό μας αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς.

Ψήφισμα για προσφυγόπουλα

Η ετήσια Γ.Σ του  Συλλόγου Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων  Νομού Λάρισας με το παρόν ψήφισμα εκφράζει την αλληλεγγύη των μελών του σωματείου μας στους πρόσφυγες. Διεκδικούμε από την κυβέρνηση άμεσα μέτρα ώστε οι πρόσφυγες να καταλήξουν το γρηγορότερο στον προορισμό που επιθυμούν αλλά και όσο παραμείνουν στη χώρα μας να ζουν σε κατάλληλες δομές φιλοξενίας.

Επίσης καταγγέλλουμε τη τραμπούκικη επίθεση της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής το γνωστό υπόδικο για εγκλήματα, Γιάννη Λαγό, με την παρουσία και την ανοχή της αστυνομίας, ενάντια σε εκπαιδευτικούς και γονείς σε σχολείο στο Πέραμα, το οποίο προορίζεται να φοιτήσουν προσφυγόπουλα.

Καλούμε κάθε γονιό να απομονώσει τους εγκληματίες νεοναζί που πατάνε πάνω στην άσχημη κατάσταση που ζούμε σαν εργαζόμενοι και προσπαθούν να μετατρέψουν τους θύτες σε θύματα και τους καλούμε να αποδεχτούν τα προσφυγοπούλα στα σχολεία δίπλα στα δικά τους παιδιά, όπως έγινε την περασμένη Παρασκευή στο 3ο Γυμνάσιο Λάρισας, όπου γονείς και μαθητές, αλλά και δεκάδες φορείς, μέσα σε αυτούς και αντιπροσωπεία του σωματείου μας, που τα υποδέχτηκαν με ανοιχτές αγκαλιές. Έτσι να γίνει και στο Δημοτικό της Τερψιθέας και στο 26ο της επόμενες ημέρες, Τρίτη και Τετάρτη αντίστοιχα, να υποδεχθούμε τα προσφυγοπούλα σαν να είναι παιδιά μας και μαζί να δυναμώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στους πολέμους που σπέρνουν το θάνατο και την προσφυγιά.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ