ΔΙΚΑΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανακοίνωση των Κομματικών Οργανώσεων Ελασσόνας του ΚΚΕ

Εργατοϋπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, μικροί έμποροι, άνεργοι, γυναίκες, νέοι- νέες των λαϊκών στρωμάτων της πόλης και των χωριών  της Ελασσόνας, σας καλούμε να στηρίξετε τον αγώνα της φτωχής και μικρομεσαίας αγροτιάς που ξεκληρίζεται από την πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα μέτρα των μνημονίων και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) επιταχύνουν τη συγκέντρωση γης και παραγωγής στα χέρια μιας χούφτας μεγαλοεπιχειρηματιών του αγροτικού τομέα. Κάτι που έχει ως άμεση συνέπεια την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση για χιλιάδες μικρά και μεσαία νοικοκυριά, που ζουν από τη γη και τα ζώα τους. Ακριβώς γι’ αυτό πρόκειται για έναν δίκαιο αγώνα, έναν αγώνα επιβίωσης.

Όπως κάθε φορά που οι αγρότες βγαίνουν στους δρόμους, έτσι και τώρα, μια μεγάλη επιχείρηση συκοφάντησης βρίσκεται σε εξέλιξη. Είτε αυτή εκπορεύεται από την κυβέρνηση, είτε από τα αστικά Μέσα Ενημέρωσης, ο παρονομαστής είναι κοινός.

Προσπαθούν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις «κοινωνικού αυτοματισμού», παρουσιάζοντας τους αγρότες σαν εχθρούς των εργαζομένων και άλλων λαϊκών στρωμάτων, «επειδή κλείνουν τους δρόμους». Κυβερνητικά στελέχη παλεύουν με κάθε τρόπο να δείξουν ότι «κακώς κινητοποιούνται οι αγρότες» και τους καλούν σε διάλογο, έχοντας εκ των προτέρων απορρίψει τα δίκαια αιτήματά τους, χαρακτηρίζοντάς τα «μαξιμαλιστικά» και «εκτός του δημοσιονομικού πλαισίου».

Κόντρα σε όλα αυτά, οι μικρομεσαίοι αγρότες οργανώνουν έναν ακόμα δύσκολο αγώνα, έχοντας παρακαταθήκη τις περσινές μαζικές κινητοποιήσεις, που κορυφώθηκαν με το μεγαλειώδες παναγροτικό- πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, με πρωτοβουλία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και τη στήριξη εργατικών σωματείων και άλλων φορέων του κινήματος. Στην περιοχή μας, οι Αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι συμμετέχουν με αποφάσεις και συσκέψεις που έκαναν το προηγούμενο διάστημα στο αγροτικό μπλόκο της Μελούνας (κόμβος Αργυροπουλίου).

Είναι σημαντικό να εκφραστεί με κάθε τρόπο η έμπρακτη, στήριξη και αλληλεγγύη όλων των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής. Η φοροεπιδρομή, η επίθεση στο εισόδημα, στην Ασφάλιση, τα μεγάλα προβλήματα στην Υγεία, στην Πρόνοια είναι αυτά που ενώνουν αντικειμενικά τους μισθωτούς με τους μικρομεσαίους αγρότες και τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους.

Ο αντίπαλος είναι κοινός, είναι τα μονοπώλια, άρα και ο αγώνας πρέπει να είναι κοινός. Τα αιτήματα που προβάλλονται από τη μικρομεσαία αγροτιά αγγίζουν κάθε λαϊκό νοικοκυριό, κάθε μαγαζί που στενάζει, κάθε εργαζόμενο και άνεργο. Ο αγώνας των αγροτών είναι αγώνας όλων μας. Ειδικά στην επαρχία Ελασσόνας που ο πλούτος που παράγεται έχει σαν βάση το αγροκτηνοτροφικό εισόδημα, που κρατάει ακόμα ζωντανά τα μαγαζιά και την οικονομία της περιοχής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ