ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ – ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Συγκέντρωση οργανώνουν οι αγωνιζόμενοι μικρομεσαίοι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας, την Παρασκευή 3 Φλεβάρη, ώρα 6 το απόγευμα, στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, στην οποία αναμένεται να πάρουν μέρος πέρα από τους αγρότες, εργαζόμενοι, μικρομεσαίοι, άνεργοι και συνταξιούχοι στην προσπάθεια δημιουργίας μετώπου αντίστασης στις αντιλαϊκές πολιτικές.

Ήδη το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καλεί όλα τα σωματεία, τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους, να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση για να εκφράσουν ακόμα μια φορά, την αλληλεγγύη και συμπαράταξη μας, στον δίκαιο αγώνα και τα αιτήματά τους.

Σε ανακοίνωση – κάλεσμα του ΕΚΛ αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:

“Να μην επιτρέψουμε να περάσει η προσπάθεια της κυβέρνησης, εκπροσώπων της αστικής τάξης και αστικών ΜΜΕ, να καλλιεργήσουν τον λεγόμενο «κοινωνικό αυτοματισμό» και να βγάλουν λάδι τις βάρβαρες πολιτικές που καταστρέφουν μικρομεσαίους αγρότες και εργάτες.

Ο αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς με τα αιτήματα της Πανελλαδικής Σ.Ε των μπλόκων, στη Νίκαια και σε όλη τη χώρα, είναι και δικός μας αγώνας, γιατί όπως χτυπιούνται οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι από την φοροληστεία, τον αντιασφαλιστικό νόμο, την αύξηση του κόστους παραγωγής, τη μείωση του εισοδήματός τους, την καταλήστευσή τους από τους μεγαλέμπορους, βιομήχανους και τους τραπεζίτες, την καταστροφική ΚΑΠ της ΕΕ, έτσι χτυπιέται και η εργατική τάξη από την καπιταλιστική κρίση και τις αντιλαϊκές πολιτικές κυβέρνησης, Ε.Ε, με την τεράστια ανεργία, την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τις ανατροπές των ΣΣΕ και των εργασιακών δικαιωμάτων, τα αντιασφαλιστικά μέτρα που τσακίζουν τις συντάξεις, αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης, τις ασφαλιστικές εισφορές, μειώνουν τις παροχές υγείας και διαλύουν τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης.

Η αιτία των προβλημάτων μας είναι κοινή και επομένως οι αγώνες μας πρέπει να έχουν την υποστήριξη του ενός με του άλλου, να έχουν αιτήματα που υπηρετούν τις δικές μας ανάγκες και όχι τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Καλούμε όλα τα σωματεία και τις Λαϊκές Επιτροπές, να στηρίξουν τον αγώνα των αγροτών.

Οι κοινοί αγώνες εργατών-αγροτών που δώσαμε τα προηγούμενα χρόνια, με τις απεργίες και τα συλλαλητήρια ενάντια στα αντιασφαλιστικό έκτρωμα, την στήριξη της μικρομεσαίας αγροτιάς, ενάντια στην ανεργία, τις συγκεντρώσεις στο μπλόκο της Νίκαιας και αλλού, το μεγαλειώδες πανελλαδικό συλλαλητήριο με την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα, πρέπει και θα έχουν συνέχεια, θα ενισχύουμε την συμμαχία εργατών-αγροτών-μικρών ΕΒΕ.

Γιατί μόνο με την συμμαχία μας και τον κοινό αγώνα μας, μπορούμε να βάλουμε φρένο στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης, Ε.Ε, μεγάλου κεφαλαίου, αλλά και να περάσουμε στην αντεπίθεση να τους ανατρέψουμε, διεκδικώντας εμείς να κάνουμε κουμάντο σ’ αυτόν τον τόπο και να οργανώσουμε την οικονομία με στόχο την ικανοποίηση όλων των αναγκών της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς και των μικρών ΕΒΕ και όχι τα κέρδη των καπιταλιστών.

Το ΕΚΝΛ καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία, να στηρίξουν τα αγροτικά μπλόκα και να ορθώσουμε το δικό μας μπλόκο, την κοινή απάντηση του λαού. Να δυναμώσουμε τις εστίες αντίστασης σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ