ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΓΑ

Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των ανταποκριτών του ΕΛΓΑ, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες εκτίμησης των ζημιών που υπέστησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι, από τον πρόσφατο παγετό, ζητά με ερώτησή του, από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευάγγελο Αποστόλου,

ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, συνυπογράφοντας ερώτηση του αν. Τομεάρχη Αγροτικού της ΝΔ, κ. Γιώργου Στύλιου.

Αναλυτικά η ερώτηση των βουλευτών:

“Οι έντονες καιρικές συνθήκες που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, προξένησαν εκτεταμένα προβλήματα σε καλλιέργειες εσπεριδοειδών, ελαιόδεντρων, σιτηρών και κηπευτικών. Σοβαρά θέματα αντιμετωπίζουν επίσης οι κτηνοτρόφοι (μείωση παραγωγής γάλακτος), οι αλιείς  και οι μελισσοκόμοι.

Προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία εκτίμησης των ζημιών, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι απευθύνονται προς τους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ, οι οποίοι, με τη σειρά τους, ορθώς, διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων από το Δεκέμβριο του 2015. 

Οι αγρότες καλούνται να πληρώσουν αυξημένη φορολογία, ασφαλιστικές εισφορές  και να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις  στους προς τον ΕΛΓΑ, τη στιγμή που αποζημίωσή τους από αυτόν καθυστερεί.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάστε κύριε Υπουργέ:

Έχετε την πρόθεση να προχωρήσετε στην καταβολή των δεδουλευμένων των ανταποκριτών του ΕΛΓΑ; Εάν ναι από πού θα προέλθουν οι πόροι και ποιο το χρονοδιάγραμμα των καταβολών;”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ