ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Ανακοίνωση της πρωτοβουλίας αγώνα & αλληλεγγύης στους μετανάστες

Τα παιδιά των προσφύγων είναι καλοδεχούμενα. Τα υποδεχόμαστε την Τρίτη 31/1, 14.30, στο Δημοτικό Σχολείο Τερψιθέας και την Τετάρτη 1/2 , 14.30, 26ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  αποφάσισε ότι τα παιδιά των προσφύγων δε θα ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης που γνωρίζουμε,  αλλά σε ξεχωριστές διαδικασίες, σε απογευματινό ωράριο και διακριτά από τη σχολική ζωή των υπόλοιπων παιδιών. Αυτή η πολιτική απόφαση στερεί το δικαίωμα της κοινωνικοποίησης των ντόπιων και προσφύγων μαθητών , στερεί την αλληλεπίδραση άρα και την ένταξη , απομονώνει ,περιθωριοποιεί και εμπεδώνει συνολικά στην κοινωνία διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Η δημιουργία γκέτο για τη διαμονή  και στη συνέχεια η εντελώς αποκομμένη εκπαίδευση των προσφύγων , τρέφει ξενοφοβικές συμπεριφορές, δίνει πάτημα σε ρατσιστές και φασίστες να βάζουν λουκέτα σε σχολεία, για να μην «μολυνθούν» τα παιδιά τους από τα προσφυγόπουλα

«Γίνεται αλλιώς;», θα αναρωτηθούν και θα ρωτήσουν κάποιοι. Η απάντηση είναι: «Ναι γίνεται, και πρέπει να γίνει για το καλό των προσφυγόπουλων και για το καλό της δικής μας κοινωνίας. Γιατί όπου συνηθίζει η κοινωνία να αποδέχεται εκπτώσεις και αποκλεισμούς από την εκπαίδευση ορισμένων παιδιών τότε είναι δεδομένο ότι οι εκπτώσεις και οι αποκλεισμοί σύντομα θα επεκταθούν και σε άλλες κατηγορίες παιδιών.

Η συνύπαρξη με παιδιά που έχουν βγει νικητές και νικήτριες από έναν άνισο και απάνθρωπο αγώνα, παιδιά που έχουν επιβιώσει από συνθήκες αδιανόητες για τα παιδιά που μεγάλωσαν στην Ελλάδα, παρά  την κρίση και τα δικά της μεγάλα προβλήματα, κρύβει ένα τεράστιο μάθημα ζωής για τα Ελληνόπουλα: το μάθημα της επιβίωσης, της αντοχής, της ελπίδας και εντέλει το μάθημα της ίδιας της ζωής.

Καλούμε  όλες και όλους εργαζόμενους, άνεργους, νεολαίους που βίωσαν και βιώνουν ξανά την εκμετάλλευση, την προσφυγιά και τη μετανάστευση να απομονώσουν τις ξενοφοβικές φωνές  και να διεκδικήσουν  σχολεία και γειτονιές ,ανοιχτές αγκαλιές αλληλεγγύης για τα παιδιά των αποκλεισμένων ομάδων, όλων των φτωχών του τόπου μας ντόπιων, προσφύγων, μεταναστών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ