ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 3Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑ Δ. Σ. ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ ΚΑΙ 26Ο ΛΑΡΙΣΑΣ

Ανακοίνωση της Ενωσης Γονέων και κηδεμόνων δήμου Λάρισας

Μετά την πραγματικά συγκινητική υποδοχή των προσφυγόπουλων στο 3ο γυμνάσιο Λάρισας από εργατικά εκπαιδευτικά σωματεία, , συλλόγους γονέων, φορείς της πόλης, αλλά πάνω από όλα από τους συμμαθητές τους ελληνόπουλα, υποδεχόμαστε και ανοίγουμε την αγκαλιά μας και υποδεχόμαστε και τα μικρά προσφυγόπουλα

στο δημοτικό σχολείο της Τερψιθέας την Τρίτη 31 Γενάρη στις 2 μμ και στο 26ο δημοτικό σχολείο την  Τετάρτη 1 Φλεβάρη την ίδια ώρα.

Τα παιδιά μας και τα παιδιά όλου του κόσμου, πρέπει να μεγαλώσουν σε έναν κόσμο χωρίς πόλεμο, ρατσισμό και μίσος. Τα παιδιά των προσφύγων είναι και αυτά παιδιά, έχουν δικαίωμα να ζουν σε αξιοπρεπείς συνθήκες και όχι σε παραπήγματα, στο κρύο. Έχουν δικαίωμα να μορφωθούν και να ενταχθούν στο εκπαιδευτικό σύστημα, για όσο καιρό παρά τη θέλησή τους, είναι εγκλωβισμένοι στη χώρα μας. Τα παιδιά των προσφύγων είναι καλοδεχούμενα σε όλα τα σχολεία. Τα παιδιά αυτά έχουν δει τα σπίτια τους και τα σχολεία τους να καταστρέφονται εξαιτίας των επεμβάσεων των «μεγάλων δυνάμεων» και της εγκληματικής δράσης των ισλαμιστών που επίσης εξέθρεψαν οι «μεγάλες δυνάμεις». Τα παιδιά αυτά πέρασαν από τους δρόμους των δουλεμπόρων και από το Αιγαίο που γέμισε με πτώματα νεκρών παιδιών. Τώρα, έχουν τουλάχιστον το δικαίωμα να χαμογελάσουν. Εμείς οφείλουμε να αγωνιζόμαστε για να σταματήσουν οι επεμβάσεις και οι πόλεμοι, για να μπορέσουν οι πρόσφυγες να επιστρέψουν ξανά στα σπίτια τους και σε κάθε περίπτωση για να μπορέσουν να πάνε στις χώρες που επιθυμούν και όχι να εγκλωβίζονται στη χώρα μας εξαιτίας των συμφωνιών της ελληνικής κυβέρνησης και της Ε.Ε.

Η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες για την έλλειψη έγκαιρης ενημέρωσης προς τους γονείς, κάτι που το αξιοποιούν διάφορες οργανωμένες ομάδες για να χύσουν το δηλητήριό τους. Τα όσα υποκριτικά βάζουν για ζητήματα εμβολιασμού, υγείας ,ασφάλειας , είναι προσχηματικά, είναι πλήρως απαντημένα από τους επιστημονικούς φορείς, και δεν πρέπει να βρίσκουν απήχηση ανάμεσα στους γονείς.

Στα σχολεία μας και στα σπίτια μας δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό και ξενοφοβία. Θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας με τις αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της αγάπης προς τον άνθρωπο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ