Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 26ου Δ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΝΑ ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΩΝ

Με ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος και το δ.σ. του συλλόγου γονέων 26ου δημοτικού σχολείου Λάρισας καλούνται τα μέλη του συλλόγου – γονείς μαθητών να μην πάρουν μέρος την Τετάρτη στις εκδηλώσεις υποδοχής των προσφυγόπουλων στο σχολείο.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα παρακάτω:

“Δημοσιεύματα της τελευταίας στιγμής, τα οποία μας καλούν σε προσχηματικό διάλογο, χωρίς να έχουν την ευθιξία, αλλά και την πρόθεση να αποκαταστήσουν την τιμή και την υπόληψη των γονέων του σχολείου μας (διότι μας έχουν χαρακτηρίσει ρατσιστές, φασίστες, μικρή ακραία μειοψηφική ομάδα, κα.), θεωρούμε ότι προσβάλουν πρωτίστως αυτούς που εκτοξεύουν τέτοιους χαρακτηρισμούς, αλλά και τους γονείς του σχολείου μας διότι δεν ανακαλούνται οι συκοφαντίες τους εναντίον μας.

Καλούνται οι γονείς & κηδεμόνες των μαθητών του 26ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας να απέχουν από κάθε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 01/02/2017 για την υποδοχή των προσφυγόπουλων στο σχολείο μας.

Η ενέργεια αυτή κρίνεται απαραίτητη, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία μας για τις ενέργειες και τις αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων της Πολιτείας, αποφάσεις που σκοπίμως δεν έχουν λάβει υπόψη τους την μεγάλη πλειοψηφία των γονέων του σχολείου μας.

Άλλωστε ζούμε σε ενδιαφέροντες καιρούς. Ας δούμε λοιπόν να πραγματοποιείται μία εκδήλωση υποδοχής στο σχολείο μας, χωρίς εμάς, αλλά με συμμετοχή κάθε άλλου, ο οποίος θα απαγγέλει στην κάμερα «κορώνες περί δημοκρατίας», χορεύοντας και τραγουδώντας, όπως άλλωστε έχει συνηθίσει να κάνει καιρό τώρα (!)

Δεν πτοούμαστε και τους ενημερώνουμε πως εμείς, οι γονείς του 26ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, σε αντίθεση με αυτούς, θα είμαστε κοντά στα παιδιά μας και την επόμενη μέρα, όταν θα έχουν φύγει οι κάμερες, ώστε να παλέψουμε για τα αυτονόητα.

Επιπρόσθετα, καλούμε την ελληνική αστυνομία και τις εισαγγελικές αρχές του τόπου να μας προστατεύσουν από τυχόν προβοκάτσιες και στημένα επεισόδια που έχουμε πληροφορηθεί ως φήμες ότι μεθοδεύονται εναντίον μας, με σαφή στόχο και σκοπό την περαιτέρω συκοφάντησή μας”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ