ΠΕΘΑΝΕ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ “PAC-MAN”

Ο Masaya Nakamura, ιδρυτής της καινοτόμου ιαπωνικής εταιρείας ψυχαγωγίας που εφηύρε το video game “Pac-Man,” πέθανε. Ήταν 91.

Το Associated Press ανέφερε τη Δευτέρα ότι η Bandai Namco, η οποία περιλαμβάνει την εταιρεία που ο Nakamura είχε ιδρύσει το 1955, επιβεβαίωσε το θάνατό του, ο οποίος έλαβε χώρα στις 22 Ιανουαρίου. Στελέχη της εταιρείας δεν αποκάλυψαν την αιτία, ανέφεραν οι New York Times.

Η εταιρεία του Nakamura, η Namco, παρουσίασε το “Pac-Man” το 1980, όταν η βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών ήταν ακόμη στα σπάργανα. Το παιχνίδι έγινε στιγμιαία επιτυχία.

Ο μηχανικός της Namco, Toru Iwatani, εφηύρε το “Pac-Man,” αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, ο Nakamura, σκέφτηκε το όνομα του παιγνιδιού.

Το 2005, η Namco συγχωνεύθηκε με τη Bandai, σχηματίζοντας μια τεράστια εταιρεία που ειδικεύεται στα παιχνίδια, σε video games, καθώς και εγκαταστάσεις αναψυχής. Ανέφερε πωλήσεις 575 500 000 000 γεν το 2016 – περισσότερα από $ 5 δις σύμφωνα με την τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία. Ο Nakamura είχε τιμητική θέση στην εταιρεία μέχρι το θάνατό του.

Ο Nakamura, που γεννήθηκε το 1925, σπούδασε ναυπηγική στο Yokahama Institute of Technology.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ