H ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΑΝΟ: ΨΕΥΔΕΤΑΙ Ο ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΣ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ

 

Την αντίδραση του προέδρου της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή και της ΠΟΣΠΕΡΤ προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρώην μετεωρολόγου της ΕΡΤ, Γιάννη Καλλιάνου, ο οποίος υποστήριξε ότι υπέστη bullying κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Ραδιομέγαρο.

Σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της ΕΡΤ διερωτάται ειρωνικά για τον Γ. Καλλιάνο «τον έπιασαν τελικά οι επαναστάτες ή ακόμη τρέχει;» ενώ η ΠΟΣΠΕΡΤ κάνει λόγο για ψεύδη και συκοφαντίες αποκαλώντας τον «πονηρό πολιτευτή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ:

«Το Πάσχα έρχεται. Οι … Γραμματείς και Φαρισαίοι υπάρχουν – ζουν ανάμεσά μας !

Ένας απ’ αυτούς είναι και ο … κουτο… πονηρός πολιτευτής που υπηρέτησε το μαύρο της ΕΡΤ και τη φαύλη κυβέρνηση που ήθελε να το επιβάλλει.

Ψευδολογεί και συκοφαντεί εν γνώσει του ώστε να γίνεται ντόρος με το όνομά του, ώστε να το εκμεταλλευτεί σε επερχόμενες εκλογές που ο ίδιος και το κόμμα του ελπίζουν.

Λέει ο αθεόφοβος ότι του έγινε bullying από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ που έδιναν τον αγώνα για επαναφορά της δημοκρατίας, της ελευθεροφωνίας και του ιερού δικαιώματος για εργασία, αν και είμαστε γόνοι δισεκατομμυριούχων ! και δεν αντέχαμε να χαρτζιλικωνόμαστε με ….. 10 ευρώ ! για να κάνουμε επανάσταση ενάντια στο κόμμα που σήμερα υπηρετεί και που αυτό το κόμμα εκφράζει την μπουρζουαζία, τους δισεκατομμυριούχους, το ξεπούλημα και επιλέγει την πολιτική της φτωχοποίησης των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, δίνουμε έναν αγώνα εδώ και δύο χρόνια να επανέλθει η κανονικότητα και για να υπάρχει δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση στις αξίες της και στο μέγεθός της με το ίδιο κόστος για τον πολίτη που είχε και η ΝΕΡIΤ (3 ευρώ ανά νοικοκυριό) με πολλαπλάσιες δομές σε όλη την Ελλάδα και με τεράστια μεγαλύτερο παραγόμενο έργο από τη ΝΕΡΙΤ . Και όχι μόνο αυτό, το 1/3 του ανταποδοτικού αυτού τέλους από το 2012 αφαιμάζεται από τον κρατικό προϋπολογισμό με απόφαση του κόμματος που σήμερα υπηρετεί ο εν λόγω «σαλταδόρος» πολιτευτής.

Επίσης, όσο κι αν θέλει ο εν λόγω πολιτευτής, δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές στους εργαζόμενους της ΕΡΤ που λειτουργεί με τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και μέσων και ένα νομοθετικό πλαίσιο που την καθηλώνει, που είναι ίδιο σχεδόν της ΝΕΡΙΤ και ναι υπάρχει πραγματικό bullying στους αγωνιστές της ERTopen που πλην ελαχίστων σφετεριστών αυτών των αγώνων, είναι αυτοί που το υπομένουν.

Ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ συμπαρέσυρε την κοινωνία σε έναν αγώνα δημοκρατίας και έγινε νικηφόρος επειδή ήταν αυτοδιαχειριζόμενος με ανιδιοτέλεια, ειλικρινής, με κατάθεση ψυχής και επαγγελματισμού και δεν θα αφήσουμε κανένα …γραμματέα ή πολιτευτή να τον σπιλώνει για ίδιον όφελος.

Άλλωστε η αγάπη για την ΕΡΤ, για τις αξίες, για τα ιδανικά δεν επιβάλλονται.

Στον μοναδικό ευφάνταστο ψεύτη που λέει ότι του έγινε bullying ως σαν να ήταν ο μόνος από τους 2000 !!! (ο αριθμός δικός του) που δούλευε στη ΝΕΡΙΤ και βρέθηκε στο Ραδιομέγαρο μετά το νόμο και την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, απαντάμε στον εξ’ Αργολίδος καταγόμενο που «αμύνεται περί πάρτης» ότι του ταιριάζει γάντι το «Αιδώς … Αργείε».

Οι συκοφαντίες και τα ψεύδη δημιουργούνται από μωροφιλόδοξους παρτάκηδες, διαδίδονται από ανόητους και πιστεύονται από ηλίθιους.

Όλοι εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε πράξη το όραμά μας, πέρα από διαχρονικούς … Γραμματείς και Φαρισαίους».

Πρόεδρος ΕΡΤ: «Το αυτο-λιντσάρισμα ενός πολιτευτή!»

Θα μπορούσα να κατανοήσω την αγωνία του κυρίου Καλλιάνου στην προσπάθειά του να αντλήσει ψηφοφόρους στη νέα του εκλογική στέγη, αν:

1ον  Δεν κατέφευγε σε ψεύδη  και

2ον.  Δεν χρησιμοποιούσε ως όχημα για την ψευδολογία του, την ΕΡΤ .

Ας δούμε λοιπόν τα γεγονότα:

Αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου ως προέδρου της εταιρείας (Μάιος του 2015) με επισκέφτηκε στο γραφείο μου, εκφράζοντας την επιθυμία του να παραμείνει στην ΕΡΤ, μετά τη λήξη της σύμβασής του, δηλαδή στις 31/7 του ιδίου έτους.

Καμία αναφορά δεν έκανε για δυσμενές κλίμα σε βάρος του  (πολλώ δε μάλλον για bulling και κυνηγητό στα σκαλιά και στους διαδρόμους). Είναι φανερό, πως  κάποιος από τους δυο μας, δεν θυμάται καλά και σίγουρα αυτός, δεν είμαι εγώ. Άλλωστε, υπάρχουν μάρτυρες των συναντήσεών μας.

Αλήθεια, γιατί κάποιος να επιθυμεί διακαώς, να παραμείνει σε μια εταιρεία, όταν απειλείται διαρκώς με λιντσάρισμα και δεν μπορεί καν, να κυκλοφορήσει στους χώρους της;

Γιατί δεν κατήγγειλε τότε –ως όφειλε- στον πρόεδρο της εταιρείας, αυτά τα περιστατικά, παρά επέλεξε ενάμιση χρόνο μετά, να κάνει αυτές τις «αποκαλύψεις»;

Και δεν μας λέει τελικά,  τον έπιασαν οι… «επαναστάτες», όπως ισχυρίζεται, ή τρέχει ακόμα;»

Όσο για τους ικανούς και τους «ανίκανους», που τάχα κατέλαβαν θέσεις ευθύνης, θα μπορούσε ο καθένας να έχει γνώμη, εκτός φυσικά από κάποιους γραφικούς  πολιτικούς συκοφάντες.

Θα μπορούσα να σας εκθέσω περισσότερο κύριε Καλλιάνε. Δεν το κάνω επειδή ξέρω, πως πάση θυσία, αυτό ακριβώς επιδιώκετε: δημοσιότητα.

Εν τέλει, αναρωτιέμαι: Μήπως κάποιοι, σας πληροφόρησαν πως πλησιάζουν εκλογές και πρέπει να τρέξετε ( να πάλι το τρέξιμο) προς άγραν ψήφων;

Ας είναι!

Οι αστειότητες έχουν ένα όριο. Διαφορετικά, καταντούν γελοιότητες.

Τελεία και παύλα!»

 

iefimerida.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ