Η ΕΛΑΣΣΟΝΑ «ΤΑ ΒΡΗΚΕ ΜΕ ΤΑ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙΑ»…

Η προγραμματισμένη δράση αναφορικά με την καινούρια για τα ελληνικά δεδομένα δραστηριότητα, το Nordic Walking (Περπάτημα με μπαστούνια), πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Ελασσόνας την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 με αρκετή προσέλευση κόσμου τόσο στο θεωρητικό μέρος όσο και στην πεζοπορία.

Η εξάσκηση στην τεχνική πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Βοδιανά με τη χρήση των ειδικών, αλλά και αυτοσχέδιων μπαστουνιών (κατασκευασμένων από καλάμι με πολύ μεράκι από τον κο Κώστα Γεωργιάδη).

Πάνω από 50 άτομα ενδιαφέρθηκαν και ενημερώθηκαν για το Nordic Walking, για την προέλευσή του, τα οφέλη του για την υγεία, για την τεχνική του και τον ειδικό εξοπλισμό που απαιτείται.

Στη συνέχεια παρά την ψιλή βροχή μικροί και μεγάλοι δοκίμασαν με ενθουσιασμό την τεχνική με τα μπαστούνια σε μια διαδρομή 5 χλμ.

Εισηγητές και Εκπαιδευτές της Δράσης ήταν οι γυμναστές: Βίκη Παγγέα, Κώστας Γεωργιάδης και Ράνια Παπαποστόλου. Τα εύσημα για τη διοργάνωση πηγαίνουν στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Κισσάβου – Ελασσόνας, στον Δήμο Ελασσόνας, στην Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς και στον Χιονοδρομικό Ορειβατικό Περιβαλλοντικό Σύλλογο (Χ.Ο.Π.Σ.) Σπαρμού.

Σύντομα θα υπάρξει ενημέρωση για μια παρόμοια πεζοπορία στην όμορφη φύση της Επαρχίας Ελασσόνας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ