ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Σκληρή κριτική από τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Στ. Χατζηκράχτη χθες στον απολογισμό πεπραγμένων

Με τη φράση “αν κάποιος ξένος παρακολουθούσε τα λεγόμενα του δημάρχου θα νόμιζε ότι ο δήμος Τυρνάβου είναι ένας δήμος που τα έχει όλα”, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Στ. Χατζηκράχτης ξεκίνησε την εισήγησή του στη χθεσινή ειδική συνεδρίαση τυ δ.σ. για τον απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής αρχής.

Μάλιστα αναρωτήθηκε πώς συμβαίνει και υπάρχει αυτή η εικόνα όταν σύμφωνα και με τα λεγόμενα του δημάρχου αυξάνονται τα άτομα που ζητούν βοήθεια από το κοινωνικό παντοπωλείο, αλλά και το ΤΕΒΑ.

Ο κ. Χατζηκράχτης διαφωνώντας κάθετα με την εικόνα που παρουσίασε ο δήμαρχος υποστήριξε ότι η δημοτική αρχή μέχρι σήμερα έχει αποδεχθεί χωρίς καμία αντίρρηση και αντίδραση όλα όσα επιβάλει η κυβέρνηση και οι δανειστές με τα μνημόνια στην αυτοδιοίκηση. Δέχθηκε χωρίς καμία αντίδραση τον έλεγχο στα οικονομικά και στις δράσεις που επιβάλει το παρατηρητήριο, δέχεται τη μείωση του προσωπικού, τις ελαστικές μορφές απασχόλησης στην αυτοδιοίκηση, τους συμβασιούχους και στηρίζει την ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών αλλά και την εκχώρηση σε ιδιώτες μιας σημαντικής σειράς αρμοδιοτήτων, ανοίγοντας το δρόμο για περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις.

Παράλληλα σημείωσε ότι δεν υπάρχει κοινωνική πολιτική, αφού συνεχίζεται η επιδρομή στα εισοδήματα των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τέλη και φόρους, δεν υπάρχουν δράσεις στον πολιτισμό και στον αθλητισμό.

Ο κ. Χατζηκράχτης απαντώντας και στα όσα ανέφερε ο δήμαρχος για νοικοκύρεμα των οικονομικών του δήμου, σημείωσε με νόημα ότι η καλή διαχείριση δεν λύνει προβλήματα της κοινωνίας που θέλει τη δημοτική αρχή στήριγμα στις καθημερινές δυσκολίες των δημοτών.

“Τελευταίο παράδειγμα της “επιτυχίας” της δημοτικής αρχής είναι ο αποχιονισμός του δήμου, όταν όλος ο κόσμος διαμαρτύρονταν για την εγκατάλειψη, αλλά και για την αδυναμία που επέδειξε”,σημείωσε με φανερή σκωπτική διάθεση.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κατηγόρησε τη δημοτική αρχή και για το γεγονός ότι δεν αντιδρά σε όσα επιβάλουν τα μνημόνια και η κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να είναι μπροστά σε όλους τους λαϊκούς αγώνες αλλά και να κάνει αγώνες για τα θέματα που απασχολούν την αυτοδιοίκηση.

“Αντίθετα αντί για στήριξη των αγώνων βλέπουμε μία δημοτική αρχή να βρίσκεται μακριά από τους αγώνες των αγροτών και των εργαζομένων, ενώ πέρυσι αρνήθηκε να υιοθετήσει το ψήφισμα που της πρότειναν οι αγροτικοί σύλλογοι του δήμου που βρίσκονταν στους δρόμους” τόνισε ο κ. Χατζηκράχτης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ