ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Μια ιδιαίτερη σημαντική δράση βρίσκεται σήμερα σε εξέλιξη στη Λάρισα. Πρόκειται για το «ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΥΓΕΙΑΣ», που έχει ως στόχο του την ανάδειξη των προβλημάτων της δημόσιας υγείας και τη σωτηρία του συστήματος για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Αλληλεγγύη – ρίσκο – διεκδίκηση βελτίωσης καθημερινότητας: αυτά είναι τα συστατικά και η φιλοσοφία της δράσης: «ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΥΓΕΙΑΣ», που ξεκίνησε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο πριν από λίγη ώρα.

Το καραβάνι στο οποίο μετέχουν φορείς της τοπικής κοινωνίας θα κάνει μία πορεία «γνωριμίας» της κοινωνίας με τα προβλήματα του Ε.Σ.Υ.. Το ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΥΓΕΙΑΣ θα ξεκινήσει από την είσοδο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας στις 09:00 π.μ. και με πορεία 9 χιλιομέτρων θα καταλήξει στη Κεντρική Πλατεία της πόλης.

«Η σημερινή κατάσταση στην Υγεία είναι γνωστή σ’ όλους. Τα Νοσοκομεία είναι υπό διάλυση, χωρίς να διαθέτουν υγειονομικό υλικό, αναλώσιμο υλικό, φάρμακα οξυγόνο. Υπάρχει αδυναμία εκτέλεσης εργαστηριακών και διαγνωστικών εξετάσεων λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων και βλαβών των ιατρικών μηχανημάτων. Σκοπός του ΚΑΡΑΒΑΝΙΟΥ της ΥΓΕΙΑΣ, είναι να γνωστοποιήσει στην ευρύτερη κοινωνία τα προβλήματα αυτά.

Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και αφορά όλους μας. Το θέμα της υγείας είναι υπόθεση όλων μας. Γι’ αυτό το κάλεσμα είναι για όλους μας: πολίτες και εργαζόμενους», σημείωναν σήμερα στην είσοδο του πανεπιστημιακού οι διοργανωτές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ