ΜΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝ;

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “ΣΥΝ πολιτεία” δήμου Τυρνάβου για τις απουσίες από τον απολογισμό της δημοτικής αρχής

Εκπρόσωποι και σύμβουλοι δύο παρατάξεων δεν εμφανίσθηκαν στην διαδικασία απολογισμού της Δημοτικής Αρχής Τυρνάβου και όπως είναι φυσικό γεννιούνται ερωτήματα στους πολίτες.

Όπως τόνισε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Σαρχώσης αυτή η διαδικασία είναι  μια θεσμική υποχρέωση, είναι και μια πράξη ουσιαστικής δημοκρατίας, γιατί δίνεται η δυνατότητα στα πλαίσια μια «δημόσιας» συνεδρίασης, να πραγματοποιηθεί μια εποικοδομητική διαβούλευση και να τοποθετηθούν οι δημοτικές παρατάξει και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος παρουσίασε τα πεπραγμένα μέχρι τώρα, αλλά έδωσε και το στίγμα της πολιτικής του στο επόμενα χρόνια, μέσω μιας οργανωμένης παρουσίασης  με πλήρη και εμπεριστατωμένα  στοιχεία και φυσικά ήταν μια καλή αφορμή να παρουσιασθούν στους πολίτες και οι απόψεις των άλλων παρατάξεων. Δυστυχώς όμως κάποιοι έλαμψαν με τις απουσίες τους και κάποιοι που παραβρέθηκαν έλαμψαν με την αφωνία τους.

Και  είναι πράγματι πολύ υποκριτικό, που αντί απάντησης στα εύλογα ερωτήματα των πολιτών,  προσπαθούν να δικαιολογηθούν, άλλοι με εξυπνακισμούς και άλλοι πως δεν τους άρεσε ο τόπος και ο χρόνος που έγινε ο απολογισμός. Τελικά αποδεικνύεται πως δεν αντέχουν τις ανοιχτές και δημοκρατικές λειτουργίες και χαμηλώνουν πολύ το επίπεδο της πολιτικής ζωής του τόπου. Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ