ΦΙΑΣΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΩΔΙΑ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ανακοίνωση της “Δράσης Πολιτών” που υπογράφει ο επικεφαλής της Αστ. Ροντούλης

Ως γνωστόν, η «Δράση Πολιτών» εσκεμμένα απείχε από τη διαδικασία του απολογισμού της δημοτικής αρχής. Η απόφαση αυτή ελήφθη για τρεις κυρίως λόγους, τους οποίους και γνωστοποιούμε για την ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου δημότη.

Πρώτον, ήμασταν αντίθετοι με την επιλογή του χρόνου και του τόπου της όλης διαδικασίας. ‘Ημασταν αντίθετοι με την επιλογή του «ΜΑΞΙΜ», γιατί πιστεύουμε ότι ο δημόσιος απολογισμός μιας δημοτικής αρχής πρέπει να γίνεται με τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες στην κεντρική πλατεία της έδρας του Δήμου, ώστε να ενημερώνονται όσο το δυνατόν περισσότεροι δημότες. Δυστυχώς, η άποψη μας δεν έγινε δεκτή, προτιμήθηκε το «ΜΑΞΙΜ» και η ορατή αποχή των δημοτών από την όλη διαδικασία δικαίωσε για πολλοστή φορά τις θέσεις μας.

Δεύτερον, η «Δράση Πολιτών», κάνοντας ουσιαστική και εποικοδομητική αντιπολίτευση όλο το προηγούμενο διάστημα, έχει εκφράσει τις θέσεις της για όλα τα σημαντικά ζητήματα του Δήμου και έχει στηλιτεύσει την ανικανότητα και την απραξία της υφιστάμενης δημοτικής αρχής. Δεν περιμέναμε, λοιπόν, τη λογοδοσία αυτών που ο Τύρναβος τούς γύρισε την πλάτη, για να γνωστοποιήσουμε τις δικές μας απόψεις και τη δική μας κριτική θέση. Ήδη έχουμε φροντίσει, με τις συνεχείς παρεμβάσεις μας στον τοπικό Τύπο και στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, να ξέρουν οι δημότες τις απόψεις μας με κάθε επισημότητα και καθαρότητα.

Τρίτον, η αποχή μας υποδηλώνει πως δεν δίνουμε συγχωροχάρτι σε μια δημοτική αρχή αντιδημοκρατικής νοοτροπίας και πράξης. Τη στιγμή που η «Δράση Πολιτών» συνεχίζει να μην λαμβάνει από τη δημοτική αρχή τον πλήρη φάκελο των θεμάτων που συζητούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο, μολονότι κατ’ επανάληψιν το έχουμε ζητήσει, δεν μπορούμε να νομιμοποιούμε δια της παρουσίας μας τις διαδικασίες παρωδίας που επιλέγονται από τον κ. Σαρχώση.

Και τέταρτον, απείχαμε, για να μην δώσουμε άλλοθι σε μια δημοτική αρχή που κατάφωρα παραβιάζει την κείμενη νομοθεσία. Ο νόμος, με άλλα λόγια, επιβάλλει τον ετήσιο δημόσιο απολογισμό των δημοτικών αρχών και όχι οψέποτε θυμηθεί ή επιθυμεί να τον κάνει ο εκάστοτε δήμαρχος. Στην περίπτωση του Τυρνάβου, μάλιστα, έπρεπε να περιμένουμε 2,5 χρόνια περίπου, για να δεήσει ο κ. Σαρχώσης να κάνει δημόσιο απολογισμό και αυτή η πραγματικότητα δείχνει από μόνη της τις «δημοκρατικές ευαισθησίες» του συγκεκριμένου κυρίου, ο οποίος μάλιστα τολμά, χωρίς να κοκκινίζει, να αναφέρεται στη λέξη «δημοκρατία».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ