«ΑΠΟΒΑΣΗ» ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟ)

Συμβολικό αποκλεισμό των Τεμπών την Κυριακή ανακοίνωσαν οι αγρότες

Μεταφέροντας το αγωνιστικό κλίμα του μπλόκου της Νίκαιας στην κεντρική πλατεία της Λάρισας δεκάδες τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα έκαναν την εμφάνισή τους το απόγευμα στο κέντρο της πόλης, δημιουργώντας ένα απίστευτο σκηνικό διαμαρτυρίας το οποίο συνοδεύτηκε από εκκωφαντικά κορναρίσματα και συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής

και υπέρ της συνέχισης του αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών.

«Κλιμακώνουμε έναν δίκαιο και σκληρό αγώνα κόντρα σε πιέσεις, υποσχέσεις και ψέματα, αλλά και κόντρα στη λογική, συνεχίζοντας μέχρι τέλους για την επιβίωσή μας αλλά και την αξιοποίηση των τεράστιων παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας», τόνισε στην κεντρική ομιλία και απευθυνόμενος σε μια δυναμική συγκέντρωση το μέλος της Σ.Ε του μπλόκου και πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ Ρ. Μαρούδας.

Στο πλαίσιο της συγκέντρωσης ανακοινώθηκε η κλιμάκωση του αγώνα, με δράσεις που θα αποφασισθούν μετά από συνεδρίαση του Συντονιστικού στις αρχές της εβδομάδας, ενώ την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου ορίστηκε ραντεβού στη 13.00 στο μπλόκο της Νίκαιας προκειμένου αντιπροσωπεία με αγροτικά μηχανήματα και τρακτέρ να κατευθυνθεί στα Τέμπη για το συμβολικό αποκλεισμό της κοιλάδας.

Νωρίτερα χαιρετισμούς συμπαράστασης απηύθυναν εκπρόσωποι των μπλόκων της Νίκαιας και της Μελούνας, συνταξιούχων αλλά και εστιακών φοιτητών του ΤΕΙ Θεσσαλίας, ενώ αίσθηση προκάλεσε ο χαιρετισμός του προέδρου του ΕΚΛ Τ. Τσιαπλέ, ο οποίος κατήγγειλε στους συγκεντρωμένους τη στάση της τοπικής εφημερίδας «Ελευθερία» , η οποία «αποσιώπησε κάλεσμα του ΕΚΛ προς τους εργαζομένους προκειμένου να μετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αγροτών».

Τέλος κληθείς να σχολιάσει τις αποχωρήσεις της Γυρτώνης ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ κάλεσε τους συναδέλφους του αντί να επιστρέψουν στα σπίτια τους να συνταχθούν με το μπλόκο της Νίκαιας σε κοινό αγώνα μέχρι τη δικαίωση.

Ειρήνη Παπουτσή

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ