ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ… ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ»

 

Η απάντηση της “Δράσης Πολιτών” στην ΣΥΝ πολιτεία για τον απολογισμό της δημοτικής αρχής Τυρνάβου

Ερωτηθήκαμε από τη δημοτική αρχή της μειοψηφίας εάν είχαμε να πούμε κάτι κατά την πρόσφατη διαδικασία – παρωδία της λογοδοσίας του κ. Σαρχώση στο «ΜΑΞΙΜ».

Απαντούμε, χρησιμοποιώντας μια παροιμιακή φράση, που ταιριάζει γάντι στην παρακμιακή πολιτική πρακτική του «δημάρχου της μειοψηφίας»: «Στου κουφού την πόρτα… όσο θέλεις βρόντα».

Και ο θυμόσοφος λαός μας δεν βγάζει τυχαία τις παροιμίες. Αυτές προέρχονται από υπαρκτές καταστάσεις – συμπεριφορές που στιγματίζουν τη ζωή ή και κάποιους ανθρώπους. Έτσι, αναφορικά με την περίπτωση της δημοτικής αρχής του Τυρνάβου, υπονοείται πως η καταρρέουσα ομαδούλα πέριξ του κ. Σαρχώση βρίσκεται σε μια κατάσταση κώφωσης ή δυσαρμονίας με το κοινωνικό περιβάλλον, μέσα στο οποίο κινείται.

Με άλλα λόγια, ό,τι κι αν κάνουν, ό,τι κι αν πουν οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, η δημοτική αρχή κοιμάται ύπνο βαθύ. Γιατί, συνεπώς, να αναλώνουμε τις δυνάμεις μας ενώπιον μιας «κουφής» δημοτικής αρχής;

Το ερώτημα αυτό, όμως, φαίνεται να απασχόλησε σοβαρά και τους δημότες. Γι αυτό και γύρισαν την πλάτη τους στον «δήμαρχο της μειοψηφίας» που καθυστερημένα και ετεροχρονισμένα θέλησε να απολογηθεί για την… απραξία του και όχι για τα πεπραγμένα του. Ελάχιστοι συμπολίτες – μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού – παρακολούθησαν την εναγώνια προσπάθεια του κ. Σαρχώση να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και αυτοί από μέσα τους είτε χλεύαζαν είτε ήθελαν να διατυπώσουν το ακόλουθο ερώτημα: «Αφού, άνθρωπέ μας, νομίζεις ότι τα έκανες όλα σωστά και καλά, γιατί σ’ εγκαταλείπουν αξιόλογοι δημοτικοί σύμβουλοι; Γιατί κατήντησες ένας καταγέλαστος δήμαρχος της μειοψηφίας;».

Τα ερωτήματα είναι εύλογα και μάλλον δε θα απαντηθούν από τον κ. Σαρχώση. Όμως, μπορούν να απαντηθούν από τη λογική. Ο κ. Σαρχώσης χάνει δημοτικούς συμβούλους και απαξιώνεται στη συνείδηση των δημοτών, διότι ο ίδιος ζει σε μια εικονική πραγματικότητα, γεγονός που συσκοτίζει την κρίση και αδρανοποιεί τη ρεαλιστική σκέψη.

Εν κατακλείδι, καλά θα κάνει η δημοτική αρχή να αναρωτηθεί ουσιαστικά για την ογκώδη αποχή των δημοτών από το φιάσκο της λογοδοσίας και να αφήσει κατά μέρος τους «εξυπνακισμούς» και τις ύβρεις που διατυπώνει εις βάρος των δημοτικών παρατάξεων που απείχαν από το φιάσκο.

Εξάλλου, είπαμε: «Στου κουφού την πόρτα… πάρ’ την πόρτα και φύγε». Αυτό κάναμε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ