ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ ΧΟΡΩΔΙΑΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ ΤΟΥ Σ.Ω.Λ ΣΤΗΝ ΒΙΕΝΝΗ

Επέστρεψαν από την αποστολή τους στην Βιέννη η Μικτή Χορωδία «Solarte» και το Φωνητικό Σύνολο «Solartissimo» την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2017. Στην Αυστριακή πρωτεύουσα το δυο χορωδιακά σύνολα της πόλης μας πραγματοποίησαν συναυλία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου την Παρασκευή 27/1/2017 υπό την διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Στ. Ευθυμιάδη.

Εκεί είχαν την τιμή να παρουσιάσουν ένα θρησκευτικό πρόγραμμα αποτελούμενο από μοτέτα της Αναγέννησης και της Ρομαντικής εποχής (a capella) καθώς και την Μικρή Λειτουργία του Έλληνα συνθέτη Γιάννη Δροσίτη για μικτή χορωδία με συνοδεία οργανικού συνόλου. Στην συναυλία παρευρέθηκε ο πρόξενος της Ελλάδος στην Αυστρία, ο καλλιτεχνικός υπεύθυνος του καθεδρικού του Αγίου Στεφάνου ο οποίος απέδωσε αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής μετά το τέλος της συναυλίας εκφράζοντας θερμά λόγια για το επίπεδο των δυο μουσικών σχημάτων και πλήθος κόσμου.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας οι χορωδίες συμμετείχαν στην κοπή πίτας του Ελληνοαυστριακού συλλόγου ερμηνεύοντας πρόγραμμα Ελλήνων συνθετών. Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν η πρέσβης της Ελλάδας στην Βιέννη, ο πρόξενος και ο εμπορικός ακόλουθος. Ο πρόεδρος του Ελληνοαυστριακού Συλλόγου (OGG) Κος Αναστάσιος Στρίκος ευχαρίστησε την χορωδία που δέχθηκε την πρόσκληση και ήρθε στην εκδήλωση. Με αφορμή την ημέρα των γενεθλίων του Mozart τους έκανε δώρο «Τα Άπαντα» του συνθέτη για να μπορούν να το απολαμβάνουν όλοι οι μαθητές του ωδείου τους.

Κατά την διαμονή στην Βιέννη η αποστολή είχε την δυνατότητα να ξεναγηθεί στα σημαντικότερα μουσικά αξιοθέατα της πόλης, στην Ελληνική συνοικία και στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας όπου και έψαλλαν.

Τόσο ο Αυστριακός όσο και ο τύπος της ομογένειας έγραψαν κολακευτικά σχόλια για την συναυλία των δυο χορωδιακών συνόλων του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ