ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Διεξήχθη σήμερα στο 7ο Γενικό Λύκειο Λάρισας η 2η φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Αστρονομίας με τη συμμετοχή μαθητών γυμνασίων και  λυκείων του νομού.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η περαιτέρω ενασχόληση κα εμβάθυνση των μαθητών στη επιστήμη της Αστρονομίας και της Διαστημικής, η εξοικείωση με τις τελευταίες ανακαλύψεις στους τεχνητούς δορυφόρους και σε άλλα παρατηρητήρια καθώς και η επιβράβευση της διερευνητικής τους προσπάθειας. Ο διαγωνισμός οργανώνεται από την  Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος και διεξάγεται πανελλαδικά σε 4 φάσεις.

Στην πρώτη φάση οι μαθητές διαγωνίζονται ηλεκτρονικά και όσοι διακριθούν παίρνουν μέρος στη 2η φάση. Η πραγματοποίηση της φάσης αυτής γίνεται με την ευθύνη τοπικής επιτροπής στην οποία συμμετέχουν εθελοντικά εκπαιδευτικοί σχολείων της περιοχής.

Η 3η και  4η φάση του διαγωνισμού που θα γίνει στο Βόλο θα αναδείξει τους τελικούς νικητές του διαγωνισμού καθώς και αυτούς που θα συγκροτήσουν την Εθνική Ολυμπιακή Ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην διεθνή ολυμπιάδα αστρονομίας και διαστημικής στην Ταϊλάνδη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ