ΕΚΘΕΤΟΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ – ΜΑΡΕΒΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΛΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Πιο επίκαιρος από ποτέ γίνεται δεκαετίες μετά ο μακαρίτης ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος για το «κωλόσπιτο», με την υπόθεση της αγοράς του σπιτιού του Βολταίρου, από τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι, να αφήνει έκθετο το ζεύγος Μητσοτάκη.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento έχει κυριολεκτικά βάλει «μπουρλότο» στο πολιτικό σκηνικό, με τον ΣΥΡΙΖΑ να μην εμφανίζεται διατεθειμένος να αφήσει την υπόθεση να περάσει στα «ψιλά».

Όπως αποκαλύπτει σήμερα σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Documento, την πενταετία πενταετία 2006-2011, «φαίνεται πως η σύζυγος του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, Μαρέβα Γκραμπόφσκι αποκτά τεράστια περιουσία, αμέσως μόλις σταματά να κάνει δήλωση Πόθεν Έσχες».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η σύζυγος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας «από το 2006, δεν καταθέτει δήλωση Πόθεν Έσχες, όπως είναι υποχρεωμένη με βάση το νόμο», ενώ επισημαίνει πως χρησιμοποιούσε ως «πρόσχημα την επί πέντε χρόνια διάσταση με τον αρχηγό της ΝΔ», «αν και ο νόμος δεν έχει τέτοια πρόβλεψη», όπως επισημαίνεται.

Την ίδια περίοδο, η κ. Γκραμπόφσκι αναπτύσσει επιχειρηματική δράση με τον μετέπειτα στενό συνεργάτη του Αντ. Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου, ο οποίος, τον Φεβρουάριο του 2016 κατέβαλε 3,3 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να αποφύγει τη δίωξη για φοροδιαφυγή, λόγω της εμπλοκής του με υπόθεση που αφορά τη λίστα Λαγκάρντ, ενώ εμπλέκεται και στην υπόθεση των PanamaPapers.

Κατά την επίμαχη πενταετία, λοιπόν, σύμφωνα με την εφημερίδα, και πιο συγκεκριμένα το 2006, «όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να ενημερώνει τη Βουλή πως είναι σε «διάσταση», η Μαρέβα, αγοράζει το σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι, μέσω εταιρείας που ανήκει στην ίδια κατά 95%».

Εύλογο ερώτημα που προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία είναι εφόσον το ζεύγος ήταν σε διάσταση την πενταετία 2006 – 2011 (αν και δεν είχαν πάρει διαζύγιο), γιατί στις δήλωση πόθεν έσχες των επόμενων ετών του Κυριάκου Μητσοτάκη, η περιουσία της Μαρέβα Γκραμπόφσκι δεν συμπεριλαμβάνεται.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία πάντως, αποδέχεται πλήρως την αγορά του σπιτιού, τονίζοντας πως έχει δηλωθεί στις γαλλικές Αρχές, χωρίς ωστόσο να δίνονται λεπτομέρειες για την παράληψη της δήλωσης πόθεν έσχες.

Παράλληλα, προαναγγέλεται προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά της εφημερίδας, ενώ στο κάδρο των ευθυνών το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης – και όχι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον οποίον αφορά το δημοσίευμα – βάζει και το Μέγαρο Μαξίμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com