ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας οργανώνει εκπαιδευτικό εργαστήρι για γονείς και παιδιά, ηλικίας 6-12 ετών, με τίτλο: «Μασκαρευόμαστε και ταξιδεύουμε στην αστική Λάρισα των αρχών του 20ού αι.»., την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στις 11:00 π.μ.

Πώς ήταν η Λάρισα στις αρχές του 20ου αιώνα; Πώς ήταν τα κτίρια; Με ποιόν τρόπο ντύνονταν οι κυρίες και οι κύριοι που ακολουθούσαν την Ευρωπαϊκή μόδα; Τι μουσική άκουγαν; Πώς διασκέδαζαν; Και τελικά… τι σχέση έχουν όλα αυτά με τις Απόκριες στο Λαογραφικό Μουσείο;

Όλα τα ερωτήματα θα απαντηθούν κατά τη διάρκεια του αποκριάτικου εκπαιδευτικού προγράμματος.

Τα παιδιά θα φτιάξουν μαζί με τους γονείς τους αποκριάτικες στολές και θα μεταμφιεστούν σε μικρούς αστούς κυρίους και κυρίες των αρχών του 20ού αι.

Θα μεταφερθούν στη Λάρισα εκείνης της εποχής μέσα από τα εκθέματα του Μουσείου, παλιές φωτογραφίες, καρτ ποστάλ και αντίστοιχη μουσική.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι, τα αγόρια να φοράνε άσπρα μπλουζάκια και τα κορίτσια μονόχρωμες μπλούζες της επιλογής τους. Οι γονείς να φέρουν προϊόντα μακιγιάζ για το μουστάκι των αγοριών και το βάψιμο των κοριτσιών.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.

Για δηλώσεις συμμετοχής: καθημερινά 8:00-14:00 στο τηλέφωνο 2410 239446.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ