«ΚΑΡΔΙΟΧΤΥΠΗΣΕ» ΑΛΛΑ ΠΗΡΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΝΙΚΗ Ο ΓΣΛ

Βαθμολογική ανακούφιση για τον Γυμναστικό που δεν βρέθηκε μεν σε καλή αγωνιστικά ημέρα, καθώς υποτίμησε τον αντίπαλο, αλλά έστω και την ύστατη στιγμή, στην παράταση, κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα κερδίζοντας στην έδρα του, το κλειστό της Νεάπολης, το Παγκράτι με 82-70 (κ.α. 72-72).

Δυναμικά ξεκίνησαν το παιχνίδι οι Λαρισαίοι και κρατούσαν άνετα το προβάδισμα για να προηγηθούν στο δεκάλεπτο με 19-15.
Μια άνευ λόγου και αιτίας χαλάρωση των γηπεδούχων στα μισά της δεύτερης περιόδου και ενώ προηγούνταν πάντα, έδωσε το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να κάνουν ένα ξέσπασμα παίρνοντας κεφάλι στο σκορ, με αποτέλεσμα στο ημίχρονο να προηγούνται με 33-38.
Μάχη έγινε στο τρίτο δεκάλεπτο με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ , όμως μια αδράνεια και πάλι του ΓΣΛ, δεν έχασαν την ευκαιρία να την εκμεταλλευτούν οι Παγκρατιώτες για να καταφέρουν έτσι να βρεθούν μπροστά στο 30’ με 48-56.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο έπεσαν …κορμιά στο παρκέ. Έγινε μάχη στήθος με στήθος μέχρι τέλους, ο ΓΣΛ προηγήθηκε με 72-68, 1’ πριν το τέλος, με βολές του Γκιουλέκα, όμως το Παγκράτι απάντησε και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 72-72 για να πάει το ματς στην παράταση.
Στο έξτρα πεντάλεπτο ο Γυμναστικός κρατούσε έστω και μικρό προβάδισμα και κινούμενος με ψυχραιμία μέσα στο γήπεδο, στο φινάλε χάρη στην εμπειρία του Νίκολιτς που ήταν εύστοχος στις βολές, πήρε τη νίκη με 82-79.
Διαιτητές: Παφίλης-Λόρτος-Τζίμα
Δεκάλεπτα: 19-15, 33-38, 48-56, 72-72, 82-79
ΓΣΛ (Πέρκος): Τόζιος 5, Νίκολιτς 23 (2), Τσουράκης 4, Κούτρας 5 (1τρ 5 ασίστ), Μπέμπης 10 (2), Σπυρόπουλος 9, Γκιουλέκας 20, Τσουράκης 9 (1), Χαιρετίδης 1, Γουμενόπουλος, Συνετός.
Παγκράτι (Κοντογιάννης): Σκουφής 6 (2), Λυμπερέας, Παύλος 8, Καράβολας 15, Ψαρόπουλος 14, Λεκάκης 7 (2), Εζόμο 4, Ραλλάτος 22, Μήτσιαλος 3.
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΕΡΚΟΣ: ΤΑΠΕΙΝΟΤΙΚΗ ΝΙΚΗ…
«Οι παίκτες μου φέρθηκαν ανεύθυνα σήμερα, διότι όλη την εβδομάδα τονίζαμε ότι το πιο δύσκολο παιχνίδι είναι αυτό. Ούτε πριν από το ματς με τον Πανιώνιο, ούτε πριν από αυτό με το Ψυχικό δεν αισθανόμουνα κάποια ανασφάλεια με τους παίκτες. Όλη αυτή την εβδομάδα με την περιρρέουσα φιλολογία που υπήρχε για το Παγκράτι, θεωρώ ότι δεν κατάφεραν από ανικανότητα να συγκεντρωθούνε και να αντιμετωπίσουν το παιχνίδι όπως έπρεπε. Θεωρώ ότι είναι μια ταπεινωτική νίκη απέναντι σε μια ομάδα που δεν είχε να χάσει τίποτα, μια ομάδα που ήρθε αυθημερόν εδώ, και κάνει πλημμελείς προπονήσεις. Οι παίκτες του ΓΣΛ αυτή τη στιγμή πρέπει να νιώθουν και αν δεν νιώθουν θα τους το κάνω εγώ να νιώσουνε, ταπεινωμένοι που φτάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Συγχαρητήρια στον κόουτς και στα παιδιά του Παγκρατίου που έφτασαν εκεί που έφτασαν το παιχνίδι».
Εν τω μεταξύ ο κ. Πέρκος προχώρησε και σε διευκρίνιση για τα περί “ταπεινωτικής νίκης” λέγοντας:
«Επειδή πιθανώς η έκφραση «ταπεινωτική νίκη» παρερμηνεύτηκε δηλώνω απερίφραστα, ότι η συγκεκριμένη έκφραση αφορούσε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και μόνο τους παίκτες μου και σε καμία περίπτωση την ιστορική ομάδα του Παγκρατίου της οποίας οι παίκτες σε όλη την διάρκεια του αγώνα, έδειξαν αγωνιστικότητα, αποφασιστικότητα και πάθος».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ