ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΣΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑΣ

Στροφή έκανε η διοίκηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο θέμα του ξυλοδαρμού της φοιτήτριας από υπάλληλο του πανεπιστημίου το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης, αφού μετά την αρχική επιφυλακτική και άκρως ισορροπημένη ανακοίνωση, εξέδωσε σήμερα νέα ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για ξυλοδαρμό, για ΕΔΕ, αλλά και για επιβολή της ποινής αναστολής καθηκόντων στον συγκεκριμένο διοικητικό υπάλληλο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Η Διοίκηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τον ξυλοδαρμό φοιτήτριας από υπάλληλο του Ιδρύματος και επέβαλε στον συγκεκριμένο υπάλληλο αναστολή άσκησης καθηκόντων. Η ασφάλεια και η προστασία των φοιτητών και των φοιτητριών και η αυστηρή τήρηση της ακαδημαϊκής δεοντολογίας ως προς τη συμπεριφορά και το ήθος των υπαλλήλων είναι απαράβατος όρος λειτουργίας του Πανεπιστημίου.

Αντίθετα στην προηγούμενη ανακοίνωση αναφέρονταν τα εξής:

«Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017, φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κατήγγειλε στις αστυνομικές αρχές επίθεση διοικητικού υπαλλήλου του ιδρύματος εναντίον της. Στις αρμόδιες αρχές έχουν κατατεθεί αμοιβαία μηνύσεις των εμπλεκομένων. Οι υποθέσεις θα εκδικαστούν τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου. Η Διοίκηση του Πανεπιστημίου παρακολουθεί με θλίψη την υπόθεση και αναμένει την απόφαση της Δικαιοσύνης ώστε να προβεί αναλόγως σε όλες τις προσήκουσες ενέργειες»

ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Εν τω μεταξύ σήμερα επρόκειτο να εκδικαστούν στο αυτόφωρο του Βόλου οι μηνύσεις που υπέβαλαν η φοιτήτρια για ξυλοδαρμό αλλά και ο υπάλληλος για ψευδή καταμήνυση, αλλά υπήρξε εξωδικαστικός συμβιβασμός και οι δύο μηνύσεις αποσύρθηκαν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ