Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΕΛΕΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο επισκέφθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 2017 η συγγραφέας και Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης, κα Ελένη Αναστασοπούλου καλεσμένη από τους μαθητές της Στ΄ τάξης και των δύο τμημάτων του Ολοήμερου, οι οποίοι διάβασαν και επεξεργάστηκαν το βιβλίο της «Το Σανταλάκι».

Αρχικά η Διευθύντρια του σχολείου, Μπλάκου Θεοδώρα και η εκπαιδευτικός της Θεατρικής Αγωγής, Kρίθαρη Χριστίνα, αναφέρθηκαν τον τρόπο προσέγγισης και επεξεργασίας του βιβλίου καιπαρουσίασαν τις εικαστικές δημιουργίες των παιδιών που έγιναν με τη βοήθεια της εικαστικού του σχολείου, Διψάνα Αλεξάνδρας.

Στη συνέχεια η κυρία Αναστασοπούλου ανέλαβε το ρόλο της «παραμυθούς» και αφηγήθηκε με παραστατικό τρόπο την ιστορία του βιβλίου. Στην αφήγηση έδωσαν «ζωή» οι αναπαραστάσεις σκηνών και τα μουσικοκινητικά δρώμενα που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές.

Η συγγραφέας εντυπωσιάστηκε από τις δραστηριότητες των παιδιών, ζωντάνεψε μαζί τους εικόνες από την ιστορία και στο τέλος απάντησε στις απορίες τους. Δημιουργήθηκε πολύ ζεστό κλίμα και η κα Αναστασοπούλου εκμυστηρεύτηκε στα παιδιά αναμνήσεις από τα παιδικά της χρόνια και πολλά μυστικά για τη συγγραφή ενός βιβλίου.Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν από την επικοινωνία μαζί της και ανανέωσαν το «ραντεβού» τους μαζί της για ένα εργαστήρι δημιουργικής γραφής για επίδοξους συγγραφείς-παραμυθάδες!

Η πρόσκληση αυτή έγινε στο πλαίσιο προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων με τίτλο «Μια παράσταση … απ’ την αρχή» και θεματολογία σχετική με τα Δικαιώματα των Παιδιών και τα παιδιά πρόσφυγες. Για τηνυλοποίηση του προγράμματος οι εκπαιδευτικοί του σχολείου συνεργάζονται με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

«Το Σανταλάκι» της κ. Αναστασοπούλου, ένα παραμύθι για το σύγχρονο δράμα των προσφύγων άγγιξε τους μικρούς μαθητές με την ευαισθησία, τις δυνατές εικόνες και το λυρικό του ύφος και γι’ αυτό από την πρώτη ανάγνωση του παραμυθιού στις τάξεις τους, ζήτησαν να συναντήσουν την συγγραφέα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ