Η IBM ΘΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙ ΔΩΡΕΑΝ 25 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΦΡΙΚΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Η IBM προσαρμόζει το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα ψηφιακών δεξιοτήτων έτσι ώστε μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια να έχει εκπαιδεύσει μέχρι και 25 εκατομμύρια Αφρικανούς, με στόχο τη δημιουργία ενός μελλοντικού εργατικού δυναμικού στην ήπειρο.

Οι αμερικανικός γίγαντας σχεδιάζει να κάνει μια αρχική επένδυση ύψους $ 70 εκατομμυρίων ώστε να επεκτείνει σταδιακά την πρωτοβουλία κατάρτισης στη Νότιο Αφρική, μια χώρα όπου το 31% των από 15-έως-24 ετών νέων είναι άνεργοι, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία της χώρας. Ταυτόχρονα, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στα γραφεία της IBM στη Νιγηρία, την Κένυα, το Μαρόκο και την Αίγυπτο, με απώτερο στόχο την επέκταση του σχεδίου σε όλη την υπόλοιπη ήπειρο.

“Η Αφρική θα έχει το μεγαλύτερο εργατικό δυναμικό με ψηφιακές δεξιότητες μέχρι το 2040,” δήλωσε ο Juan Pablo Napoli, επικεφαλής της Ακαδημίας Δεξιοτήτων της IBM.

Η κίνηση αυτή μπορεί να συμβάλει στο να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας στην Αφρική, αντί να πηγαίνουν στην Ινδία, είπε ο Hamilton Ratshefola, διευθυντής της IBM για τη Νότια Αφρική. Περίπου 50.000 θέσεις αυτές τις ημέρες χάνονται στην Αφρική, και πηγαίνουν κυρίως στην Ινδία, δήλωσε ο Ratshefola.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ