ΜΗΝΑΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών οργανώνει στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας Μήνα Θεάτρου Σκιών από 1 έως 28 Φεβρουαρίου 2017.

Συγκεκριμένα:
Εικαστική έκθεση με έργα εμπνευσμένα από τον Καραγκιόζη του ιατρού και συλλέκτη Ιωάννη Κυπαρισσού. 1-28 Φεβρουαρίου

Καθημερινές παραστάσεις Καραγκιόζη για σχολεία με τίτλο: «Ο Καραγκιόζης στο New York Athens night by night». Ένα καινούριο έργο του Γιάννη Βουλτσίδη που πραγματεύεται με διασκεδαστικό τρόπο τα διάφορα είδη μπούλινγκ – ξενοφοβίας ρατσισμού κλπ.

Επιπλέον, «Ο μικρός τυμπανιστής», ένα νέο είδος θεάτρου, που συνδυάζει αφήγηση – ζωντανή μουσική και θέατρο με στοιχεία θεάτρου σκιών. Tο θέμα της ιστορίας είναι εμπνευσμένο από τους μεσαιωνικούς μύθους της κεντρικής Ευρώπης και πραγματεύεται το ζήτημα της αχαριστίας.
Οι παραστάσεις, προσαρμοσμένες και για τάξεις Γυμνασίου – Λυκείου, θα πραγματοποιούνται στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας στις 9:30 και στις 11:00 πμ.
Γενική είσοδος 3 ευρώ. 6 – 27 Φεβρουαρίου

«Έκθεση Ελληνικής φιγούρας», διαφόρων περιόδων του θεάτρου σκιών από τη συλλογή του Καραγκιοζοπαίχτη Γιάννη Βουλτσίδη. 6 – 27 Φεβρουαρίου
Την έκθεση ελληνικής παραδοσιακής φιγούρας πλαισιώνουν φιγούρες θεάτρου σκιών από την Ινδονησία, το Μπαλί, την Ινδία, την Ταϋλάνδη, καθώς και παλιές χρωμολιθογραφίες με φιγούρες Καραγκιόζη από τις Συλλογές του Μουσείου.

Επίσης εκτίθενται αφίσες που δημιούργησαν ειδικά για το μήνα Καραγκιόζη στο Λ.Ι.Μ.Λ. οι σπουδαστές του Τμήματος Γραφιστικής Εντύπου και Ηλεκτρονικών Μέσων του Γ’ Εξαμήνου του ΙΕΚ Λάρισας: Γιαννακού Ευαγγελία, Δήμου Δήμητρα, Κουτή Ευαγγελία, Λασκαράκη Αναστασία, Μπαϊράμι Σέργκιο, Μπέλλου Ζωή, Τσιούγκου Ευγενία, Τσιργή Χριστίνα, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Στέφανου Παπανώτα.

Την αφίσα που τελικά επιλέχτηκε για το Μήνα Καραγκιόζη, τύπωσε το Τυπογραφείο Εντύπωση, προσφορά για το Μουσείο.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: Λαογραφικό Μουσείο 2410 239446 &
Γ. Βουλτσίδης 6932594979

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ