ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΤΡΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗ Χ.Α.

Ψηφίστηκε ομόφωνα στις 9 Φλεβάρη 2017 από το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου, το ψήφισμα που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» με το οποίο καταδικάζει τη συνεχιζόμενη δίωξη του Δημάρχου Πάτρας Κώστα Πελετίδη για παράβαση καθήκοντος.

Στο ψήφισμα αναφέρονται τα παρακάτω:

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τυρνάβου καταδικάζει τη συνεχιζόμενη δίωξη του δημάρχου Πάτρας Κώστα Πελετίδη, επειδή δεν διευκόλυνε τη δράση της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή να προπαγανδίσει τις φασιστικές της αντιλήψεις, στις βουλευτικές εκλογές του 2015, καθώς και γιατί αρνήθηκε να παραδώσει στους χρυσαυγίτες στοιχεία με το πόσα παιδιά μεταναστών φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του δήμου.

Ο δήμαρχος Πάτρας στέλνεται σε δίκη από το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, στις 13 Φλεβάρη 2017. Γι΄ αυτούς θεωρείται παράβαση καθήκοντος το να μην αφήνεις το φασιστικό και ρατσιστικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής να εμποτίζει το λαό και κυρίως τη νεολαία της χώρας, να αποκαλύπτεις τον πραγματικό της ρόλο ως απογόνου των ναζί, να αναδεικνύεις την εγκληματική της δράση απέναντι σε μετανάστες και ανθρώπους του λαϊκού κινήματος.

Οι ευθύνες που βαραίνουν την κυβέρνηση, αλλά και το διορισμένο από αυτήν Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που επιτρέπει τη συνέχιση αυτής της δίωξης, είναι πολύ μεγάλες.

Η απόφαση αυτή του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης προκαλεί, ιδιαίτερα τώρα που συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους χρυσαυγίτες.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου εκφράζει την αποφασιστικότητά του να μην επιτρέψει σε κανέναν να κατηγορεί δημάρχους επειδή δεν βάζουν πλάτη στα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής και την εγκληματική της δράση, Ο εγκληματικός της χαρακτήρας απορρέει από την ίδια τη ναζιστική θεωρία την οποία πιστεύει. Απορρέει από τη δολοφονική δράση των ταγμάτων εφόδου της εναντίον μεταναστών, αντιφασιστών, μελών του εργατικού κινήματος.

Ο λαός του Τυρνάβου, όλος ο λαός της Ελλάδας έχει μνήμη. Οι θηριωδίες των ναζί μαζί με τους ντόπιους συνεργάτες τους, τα ολοκαυτώματα σε κάθε γωνία της Ελλάδας, οι εκτελέσεις αγωνιστών στην περιοχή μας, μας θυμίζουν την αντίσταση του λαού απέναντι στο τέρας του φασισμού, μας εμπνέουν για τους αγώνες του σήμερα.

Ο δήμαρχος Πάτρας έπραξε αυτό που κάθε αγωνιστική δημοτική αρχή οφείλει να πράξει: Να μην παραχωρεί κανένα χώρο, να μην αφήνει κανένα περιθώριο να σπέρνουν το δηλητήριο του φασισμού οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.

Αυτοί που πρέπει να απολογηθούν δεν είναι ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, αλλά τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής και όσοι τη στηρίζουν και την ανέχονται μέσα και έξω από τη Βουλή. Ο λαός με τη δράση και τους αγώνες του, όπως έκανε και στο παρελθόν, θα τσακίσει και θα στείλει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας το εγκληματικό, φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.