ΣΤΑ ΑΚΡΑ Η ΚΟΝΤΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Η άρνηση της δημοτικής αρχής να υιοθετήσει το ψήφισμα που κατέθεσαν στο δημοτικό συμβούλιο οι αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα του Αργυροπουλίου και του Δαμασίου ήταν η αιτία για να ξεσπάσει άγρια κόντρα μεταξύ του δημάρχου και συμβούλων της πλειοψηφίας με τους παρευρισκόμενους στη συνεδρίαση του δ.σ. αγρότες

η οποία όπως τονίστηκε από τους εκπροσώπους των μπλόκων θα έχει και συνέχεια με καταγγελίες της στάσης της δημοτικής αρχής.

Ξεκινώντας τη συζήτηση του θέματος η πρόεδρος του δ.σ. αφού ενημέρωσε το σώμα για την ύπαρξη του ψηφίσματος των αγροτών το οποίο και διάβασε σημείωσε ότι έχει επεξεργαστεί άλλο ψήφισμα το οποίο θα πρέπει να συνδιαμορφώσουν οι παρατάξεις.

Σε αυτή την πρόταση αντέδρασαν οι παρατάξεις “Δράση Πολιτών” και Λαϊκή Συσπείρωση, ζητώντας να υιοθετηθεί αυτούσιο το ψήφισμα των αγροτών.

Αντίθετα η πρώην δήμαρχος Αν. Ψύρρα, χαρακτήρισε υπερβολικά κάποια από τα αιτήματα του ψηφίσματος των αγροτών και πρότεινε να υπάρξει συμβιβαστική λύση.

Παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου Αστ. Τσικριτσής ζήτησε για μια ακόμη φορά να υιοθετηθεί το ψήφισμα λέγοντας ότι οι αγρότες δεν περιμένουν λύση στα προβλήματά τους από το δήμο, αλλά απλά ζητούν τη συμπαράσταση του δημοτικού συμβουλίου ενόψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων που θα έχουν την Παρασκευή στην Αθήνα με τους συναρμόδιους υπουργούς. Μάλιστα υποστήριξε ότι όσα προτείνει η δ.α. στο προσχέδιο ψηφίσματος αποτελούν θέσεις και αιτήματα του δικτύου αγροτών που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δαμασίου Γ. Γκανάς ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αναγκαιότητα στήριξης της αμπελοκαλλιέργειεας, του κρασιού και του τσίπουρου.

Τα πράγματα οξύνθηκαν όταν στο πλαίσιο του διαλόγου για το ψήφισμα ο δήμαρχος έκανε λόγο για λαϊκίστικες συμπεριφορές και για υπερβολικά αιτήματα.

Μετά την άρνηση της παράταξης του δημάρχου, που στη συνεδρίαση είχε την πλειοψηφία, να συζητηθεί το ψήφισμα οι αγρότες αποχώρησαν φανερά ενοχλημένοι καταγγέλλοντας τη στάση του δημάρχου και των συμβούλων της παράταξής τους, ενώ το αίτημά τους να αποχωρήσουν μαζί τους από τη συνεδρίαση και όσοι δημοτικοί σύμβουλοι τάσσονται υπέρ του ψηφίσματός τους  ανέδειξε και τη διαφορετική στάση του δημοτικού συμβούλου Ανδ. Γιαννόπουλου σε σχέση με αυτή της επικεφαλής της παράταξης Αν. Ψύρρα.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Το ψήφισμα που κατέθεσαν οι αγρότες ανέφερε τα εξής:

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ