ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙΟΥ – ΔΑΜΑΣΙΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Όπως όλοι γνωρίζεται, από τις 23/01/2017 στην Επαρχία Τυρνάβου, έχουν στηθεί δυο δυναμικά μπλόκα. Το ένα βρίσκεται στην διασταύρωση Αργυροπουλίου και το άλλο στην είσοδο του Δαμασίου. Οι αγωνιζόμενοι αγρότες της Επαρχία Τυρνάβου διεκδικούν καθημερινά τα αιτήματα επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς

όπως αυτά διαμορφώθηκαν μετά από τοπικές συνελεύσεις στον Τύρναβο καθώς και Πανελλαδικές συσκέψεις.

Στο πλαίσιο αυτού του αγώνα καθημερινά στηρίζουν και αποδέχονται τον αγώνα μας τοπικοί φορείς και σύλλογοι. Με αυτή την λογική ζητήσαμε από την δημοτική αρχή και από όλες τις δημοτικές παρατάξεις να ψηφίσουν και να στηρίξουν ανοιχτά, τα δίκαια αιτήματα μας έτσι όπως τα διαμορφώσαμε. Αλλά για άλλη μια φορά, όπως και πέρυσι, βρεθήκαμε στο ίδιο έργο θεατές. Ενώ το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο το έβαλαν οι αγρότες από δυο μπλόκα της περιοχής μας, με συγκεκριμένα αιτήματα προς ψήφιση, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Σουρλαντζή κατέθεσε δικά της αιτήματα τα οποία απορρέουν από την γενικότερη στάση της δημοτικής αρχής και αβαντάρει τους υπουργούς και την πολιτική που ακολουθεί η σημερινή Κυβέρνηση Σύριζα- ΑΝΕΛ.

Σαν να μην έφτανε όλο αυτό, οι σύμβουλοι της δημοτικής αρχής μας ειρωνεύονταν σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης και προέβαλαν επιχειρήματα, ότι οι αγρότες τα θέλουν όλα δικά τους. Ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης είπε ότι ο συνδικαλιστικός αγώνας των αγροτών είναι λαϊκισμός. Απορίας άξιο είναι και η στάση που κράτησε η επικεφαλής της διαδημοτικής συνεργασίας κ. Α. Ψύρρα, η οποία τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της πρότασης του δημάρχου και κατά των αιτημάτων των αγροτών, λέγοντας μας ότι ζητάμε πολλά.

Ο κ. Σαρχώσης σε όλη τη διάρκεια του συμβουλίου έλεγε ότι τα αιτήματα των αγροτών πρέπει να είναι αυτά που κατέθεσε η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και ότι αυτά έπρεπε να στηρίξουμε. Δεν γνωρίζαμε μέχρι τώρα κ. Σαρχώση, ότι οι δήμαρχοι είναι και συνδικαλιστικά όργανα των αγροτών και διαμορφώνουν και τα αιτήματα τους. Το ζήσαμε κι αυτό από εσάς!

Δεκάδες δήμοι σε όλη την Ελλάδα, όπως συνέβαινε και στο δικό μας δήμο τα προηγούμενα χρόνια, ομόφωνα ψήφιζαν και στήριζαν τα αιτήματα των αγωνιζόμενων αγροτών που βρίσκονταν στα μπλόκα του δήμου τους. Αλλά όπως και πέρυσι έτσι και φέτος η δημοτική αρχή δεν ψήφισε τα αιτήματα μας αλλά έφερε δικά της, λειτουργώντας όχι ως δημοτική αρχή του Δήμου Τυρνάβου αλλά ως φερέφωνο της Κυβέρνησης και ο ίδιος ο Δήμαρχος ως κυβερνητικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη στήριξή σας στον αγώνα μας κ. Σαρχώση, αλλά τα αιτήματα σας κρατήστε τα για τη συνεδρίαση αγροτικού του Σύριζα. Εμείς έχουμε δικά μας αιτήματα, όπως αυτά διαμορφώθηκαν μέσα από πολλές Πανελλαδικές αλλά και τοπικές συσκέψεις στον Τύρναβο, από τις οποίες φυσικά απουσιάζατε ως δημοτική αρχή.  Με αυτά τα αιτήματα αγωνιζόμαστε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και δεν κάνουμε πίσω!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ