ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 12 Μ. ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ανακοίνωση εκλεγμένων και αγωνιστών μαθητών σχολείων της Λάρισας

Χιλιάδες μαθητές σε όλη την Ελλάδα, είμαστε εδώ, ακόμα πιο αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει, να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν!!!

Κινητοποιούμαστε για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς και οι γονείς μας, ενάντια στις αλλαγές και τα μέτρα που φέρνουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι συνεργάτες τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην Περιοχή μας χτυπάει τον τελευταίο καιρό, η καρδία των αγροτικών κινητοποιήσεων, στηρίζουμε τον αγώνα επιβίωσης των αγροτών, των γονιών μας, που αγωνίζονται ενάντια στο ξεκλήρισμα τους.

Δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας, υποδεχόμαστε θερμά τα προσφυγόπουλα στα σχολεία μας.

Σε κάθε σχολείο και τάξη συζητάμε και οργανώνουμε τον αγώνα μας, γιατί:

 • Το σχολείο, που αντί να μας μορφώνει, μας εξοντώνει, είναι εδώ…
 • Το σχολείο – εξεταστικό κέντρο, της παπαγαλίας και των σκόρπιων γνώσεων είναι εδώ. Η τελευταία κίνηση του υπουργείουνα δοθούν οι πανελλαδικές μετά τις ενδοσχολικές και η κατάργηση των επαναληπτικών είναι το κερασάκι στην τούρτα, αφού αυξάνει το άγχος, τη δυσκολία, τα έξοδα για τις οικογένειές μας!Η απάντηση του Υπουργείου είναι προκλητική! Επιβεβαιώνεται ότι αντιμετωπίζουν τη μόρφωση και τη ζωή μας σαν κόστος!!
 • Δεν πάει άλλο οι γονείς μας να πληρώνουν ένα σκασμό λεφτά για φροντιστήρια, ιδιαίτερα, ακόμα και για τη λειτουργία των σχολείων μας.
 • Η κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι κόστος να εξασφαλίσει χρήματα για να κάνουμε μάθημα σε ζεστές αίθουσες!Μάλιστα, την ώρα που ταΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗ και τα απαραίτητα για να λειτουργήσουν, τα σπίτια μας δεν έχουν θέρμανση, οι αγρότες αδυνατούν να πληρώνουν 24% ΦΠΑ για το πετρέλαιο, η κυβέρνηση δίνει τζάμπα ρεύμα και πετρέλαιο στους βιομήχανους και τους εφοπλιστές, δίνει δισεκατομμύρια ευρώ για να εξοπλίζεται το ΝΑΤΟ και να κάνει πολέμους σε όλο τον κόσμο, με αποτέλεσμα εκατομμύρια άνθρωποι και μικρά παιδιά να ξεριζώνονται από τις πατρίδες τους.
 • Αλλάζουν ειδικότητες στα ΕΠΑΛ κάθε χρόνο,αφήνοντας συνεχώς στον αέρα εκατοντάδες μαθητές. Ενώ παράλληλα στηρίζουν την «καινοτόμο» ανάπτυξη στα απαξιωμένα ΕΠΑΛ, εκεί που ξέρουν ότι θα κερδίσουν. Γιατί τάχα έπιασα ο καημός τους Εφοπλιστές και έκαναν δωρεά στο 7ο ΕΠΑΛ;
 • Το μέλλον μας δε χωράει στις ουρές της ανεργίας, στις ακριβές σπουδές και στη δουλειά χωρίς δικαιώματα.
 • Η κατάσταση που ζούμε στο σπίτι είναι εκρηκτική, με τους γονείς μας να κοιτάνε κάθε μέρα τι θα κόψουν για να τα βγάλουμε πέρα.
 • Δεν αντέχουμε να βλέπουμε τις εικόνες με τους χιλιάδες πρόσφυγες, που είναι εγκλωβισμένοι χωρίς τη θέλησή τους στη χώρα μας, να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες μέσα στο χιόνι, τη βροχή, το κρύο.

Στα τσακίδια τα μνημόνιά τους, στα τσακίδια οι νόμοι τους που κάνουν χειρότερο το σχολείο και τη ζωή μας! Αυτή είναι η απάντησή μας στην κυβέρνηση και το υπουργείο που συνεχίζουν τα ίδια με τους προηγούμενους…

Συνεχίζουμε να δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στα προσφυγόπουλα, μαζεύουμε σχολικά είδη, είδη πρώτης ανάγκης, προετοιμάζουμε θερμή υποδοχή τους στα σχολεία και τις γειτονιές που τα φιλοξενούν, όπως έγινε και στο 3ο Γυμνάσιο Λάρισας, με την θέρμη υποδοχή των παιδιών από τους μαθητές του σχολείου.

Ακόμα περισσότερα σχολεία, 15μελή, 5μελή να πάρουν αποφάσεις καταδίκης των φασιστών της Χρυσής Αυγής που στοχοποιεί τα προσφυγόπουλα, παιδιά που είναι θύματα του πολέμου!

Καλούμε τα σχολεία όλης της Λάρισας να πάρουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες την ίδια μέρα, να ακουστούμε παντού, σε όλη τη χώρα!!!

Συζητάμε σε κάθε τάξη και σχολείο, οργανώνουμε τη συνέχεια του αγώνα μας, συντονιζόμαστε στις γειτονιές μας!

Παλεύουμε για:

 • Ένα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει! Διεκδικούμε Δημόσια Δωρεάν Παιδεία για όλους.
 • Ούτε 1 ευρώ από την τσέπη των γονιών μας για τη μόρφωσή μας.
 • Κανένας αιφνιδιασμός και αλλαγή στις ημερομηνίες των πανελλαδικών. Καμία σκέψη για κατάργηση των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων!
 • Να μπορούμε να δίνουμε εισαγωγικές εξετάσεις όσες φορές θέλουμε, κρατώντας βαθμολογία στα μαθήματα που επιθυμούμε.
 • Με ευθύνη του κράτους να εξασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για ουσιαστική εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων, τόσο στους χώρους φιλοξενίας, όσο και στα σχολεία κατά βάση τις απογευματινές ώρες.
 • Υγειονομική περίθαλψη και εμβολιασμό ελληνόπουλων και προσφυγόπουλων.
 • Να στηριχτεί η αγροτική- κτηνοτροφική Παραγωγή στην χώρα μας, ώστε να υπάρχει ένα Γεύμα ΔΩΡΕΑΝ για κάθε μαθητή στα σχολεία μας. Να δοθεί αφορολόγητο στο πετρέλαιο για να μπορούν να καλλιεργήσουν και να μείνουν στην Γή τους.

Ειδικά για τα ΕΠΑΛ:

 • Σύγχρονες κτηριακές εγκαταστάσεις για όλα τα σχολεία! Αναβάθμιση των εργαστηριών στα ΕΠΑΛ, με ευθύνη του Κράτους. Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στα σχολεία μας.
 • Καμία σκέψη για κατάργηση ειδικοτήτων και τομέων στα ΕΠΑΛ με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
 • Το υπουργείο και η κυβέρνηση να εξασφαλίσουν ΤΩΡΑ χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία μας. Θέρμανση σε κάθε εργαστήριο και τάξη!
 • Δωρεάν-ασφαλή μεταφορά για όλους τους μαθητές, όλες τις ώρες της μέρας.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΦΛΕΒΑΡΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!!

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com