ΣΤΟ 33Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΟ «ΈΤΣΙ ΕΙΝΑΙ… ΑΝ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ»!

 

Στις 22 και 23/2 θα δοθούν δύο παραστάσεις στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Ερασιτεχνικής Σκηνής «Ανδρέας Τσατσαρής» στο αμφιθέατρο του 4ου δημοτικού

Ακόμη μία διάκριση είναι γεγονός για την Ερασιτεχνική Σκηνή «Ανδρέας Τσατσαρής», καθώς η παράστασή της, «Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε», επελέγη από τους διοργανωτές του 33ου πανελλήνιου φεστιβάλ θεάτρου της Καρδίτσας, όπου θα παιχθεί στο κινηματοθέατρο της γειτονικής πόλης το Σάββατο 25 του μήνα.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Σκηνής για την παράσταση του φεστιβάλ, θα δοθούν δύο παραστάσεις την Τετάρτη 22 και την Πέμπτη 23 του μήνα στο αμφιθέατρο του 4ου δημοτικού σχολείου (Ανθ. Γαζή και Κουμουνδούρου 17 – 19), με ώρα έναρξης στις 21:00.

Η διαφορετική ερμηνεία της πραγματικότητας (συστατικό στοιχείο της τραγικότητας της ανθρώπινης ύπαρξης) γοήτευσε το νομπελίστα συγγραφέα που εξετάζει σε όλο του το έργο το μυστήριο και την υποκειμενικότητα της αντίληψης γύρω από τα πράγματα.

Στο «Έτσι είναι…αν έτσι νομίζετε», έργο που παίχτηκε για πρώτη φορά πριν από ένα αιώνα ακριβώς, το 1917, η δράση τοποθετείται σε ένα κλειστοφοβικό περιβάλλον, με τους ήρωες να προσπαθούν να αποδείξουν –  ο καθένας για τον εαυτό του – την αλήθεια των αντιφατικών ιστοριών τους, προκειμένου να ικανοποιήσουν τη νοσηρή περιέργεια και την χωρίς όρια αδιακρισία της κοινής γνώμης για οτιδήποτε ξεφεύγει από τα καθιερωμένα. Είναι μια περίπλοκη, ιδιοφυής σάτιρα, ποιητική και συνάμα σκληρή, σαρωτική αλλά και γεμάτη οίκτο για την αδυναμία του ανθρώπου να κατανοήσει τα αληθινά κίνητρα ακόμα και των δικών του πράξεων…

Σκηνοθεσία: Χρυσούλα Χρήστου
Σκηνικά: Γιάννης Γεωργιάδης
Μουσική: Βιργινία Καραγιώργου

Παίζουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί: Αλμανταριώτης Δημήτρης, Βαλδούμα Κατερίνα, Βαναργιώτη Σοφία, Δεδούσης  Απόστολος, Ζαφειρούλης Δημήτρης, Κοκκινίδου Βασιλική, Μήλιου Τάνια, Ορκόπουλος Χρήστος, Ραμάϊ Σοφία, Στρατίκη Ρίτα, Τσιανογιάννη Παναγιώτα, Χαρισμαΐδης Γιάννης, Χλόπτσιος Γιάννης.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com