ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΒΟΛΟΥ ΣΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ

Την Διεύθυνσης Δασών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, επισκέφθηκε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, και είχε λεπτομερή ενημέρωση από το Διευθυντή Δασών κ. Στεργίου και τα στελέχη της υπηρεσίας, κκ. Ωραιόπουλο, Τμηματάρχη του τμήματος Χαρτογράφησης

και υπεύθυνο Σημείου Υποστήριξης Ανάρτησης Δασικών Χαρτών και Γαλάτο, δασολόγο, για το μείζον θέμα που προέκυψε από την ανάρτηση των Δασικών χαρτών. Θέμα που έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση σε χιλιάδες κατοίκους του νομού.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αξίζει να σημειωθεί, προ εικοσαημέρου, είχε καταθέσει με άλλους συναδέλφους του, σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, κ. Γιώργο Σταθάκη, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για σημαντικά λάθη και παραλείψεις στην διαδικασία κατάρτισης των Δασικών Χαρτών, ενώ πριν λίγες ημέρες ζήτησε από τον αν. Υπουργό Περιβάλλοντος, κ. Σωκράτη Φάμελλο, να προχωρήσει σε σημαντικές διορθωτικές κινήσεις στην όλη διαδικασία, προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να υπάρξουν δίκαιες αποφάσεις.

«Για άλλη μια φορά, χιλιάδες πολίτες σε όλη τη χώρα γίνονται θύματα της αναλγησίας, της ανικανότητας και της έλλειψης σχεδιασμού που διακρίνουν την Κυβέρνηση.

Οι Δασικοί Χάρτες, ασφαλώς και αποτελούν απαραίτητο εργαλείο, στην υπηρεσία του κράτους, όμως υπό τις παρούσες συνθήκες, μάλλον έχουμε να κάνουμε με έναν ακόμη φοροεισπρακτικό μηχανισμό.

Ταυτόχρονα σε όλες τις επίδικες περιοχές έχει παραλύσει κάθε σχετική οικονομική δραστηριότητα και αναφέρομαι σε έκδοση οικοδομικών αδειών, συμβόλαια αγοραπωλησίας, αλλά και Δημόσια Έργα, ζημιώνοντας πρωτίστως το ίδιο το Δημόσιο.

Στην Κυβέρνηση οφείλουν να προχωρήσουν άμεσα σε διορθωτικές κινήσεις.

Η μείωση του παραβόλου για την “κατάθεση αντιρρήσεων”, αποτελεί ένα θετικό βήμα, που όμως από μόνο του δεν είναι αρκετό.

Να υπάρξει άμεσα δέσμευση του Υπουργείου Περιβάλλοντος  πως θα επιστραφεί το καταβληθέν παράβολο, σε όλους τους πολίτες των οποίων οι υποθέσεις δικαιωθούν από την αρμόδια επιτροπή, και εν των μεταξύ έχουν υποβληθεί σε μια άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία.

Είναι απολύτως αναγκαίο, ακόμη,  να δοθεί παράταση στις προθεσμίες, καθώς το χρονοδιάγραμμα σε συνδυασμό με το πλήθος των υποθέσεων, είναι ασφυκτικό.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Διευθυντή και τα στελέχη της Διεύθυνσης Δασών για την αναλυτική ενημέρωση και την εποικοδομητική συζήτηση, αλλά και να εξάρω το ζήλο και την διάθεση τους, για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ευελπιστώ και οι Κυβερνώντες, μετά τη γενική κατακραυγή, να προχωρήσουν στις απαραίτητες διορθώσεις», ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του Λαρισαίου πολιτικού.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ