ΝΕΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΟΙΞΕ ΜΕ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ Κ. ΠΗΛΑΔΑΚΗ Ο ΑΛ. ΚΟΥΓΙΑΣ

Νέα σύννεφα στις σχέσεις ΠΑΕ-Ερασιτεχνικής ΑΕΛ με αφορμή τις δηλώσεις του μεγαλομετόχου Α. Κούγια πως ορισμένα μέλη της Ερασιτεχνικής (ελάχιστα) ήταν ανάμεσα σε αυτούς που ανάρτησαν το πανό που του ζητούσε να αποχωρήσει από την ΑΕΛ, ενώ μια «διαρροή» επιστολής της Ερασιτεχνικής δείχνει να προκαλεί νέο γύρο αντιπαράθεσης.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά η Ερασιτεχνική απέστειλε στην ΠΑΕ επιστολή σύμφωνα με την οποία ζητά να συμπεριληφθούν στα θέματα της γενικής συνέλευσης ο καθορισμός από τη μεγαλομέτοχο εταιρεία του τιμήματος και των προϋποθέσεων πώλησης της ΑΕΛ, καθώς και έγγραφη ενημέρωση των μετόχων σχετικά με τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ (έσοδα, έξοδα, υποχρεώσεις κλπ.), κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξη Κούγια.

«Δεν είστε μεσιτικό γραφείο», ήταν η αντίδραση Κούγια, ενώ η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμοι κύριοι,

Πληροφορήθηκα πως αποστείλατε στην ΠΑΕ ΑΕΛ επιστολή της οποίας το περιεχόμενο διαρρεύσατε στον τοπικό Τύπο και δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο.

Εκτιμώ ειλικρινά το προσωπικό ενδιαφέρον καθενός από εσάς για το αν θα πουλήσω και με ποιες προϋποθέσεις το πακέτο των μετοχών μιας ιστορικής ΠΑΕ, της 5ης στην Ελλάδα σε δυναμική, με ένα πρωτάθλημα, δύο κύπελλα, αδειοδοτημένης (που σημαίνει ότι δεν οφείλει ούτε ένα ευρώ) έπειτα από πέντε χρόνια και μετά την οικονομική κατάρρευση επί Πηλαδάκη και την μη αδειδότηση επί Πλεξίδα.

Μιας ΠΑΕ που διαθέτει ιδιόκτητο αθλητικό κέντρο, με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό, δικούς της χώρους αναψυχής με επίσης δικό τους εξοπλισμό (Queen’s), ιδιόκτητο ραδιόφωνο και 40 δικούς της ποδοσφαιριστές με συμβόλαια από 3-5 χρόνια, μεταξύ των οποίων και αρκετούς διεθνείς,

ΑΛΛΑ τη συζήτηση τη θεωρώ εντελώς άκαιρη και από ΑΝΑΡΜΟΔΙΟ ΦΟΡΕΑ.

Δεν είστε μεσιτικό γραφείο πώλησης Ανωνύμων Εταιρειών, άλλος είναι ο σκοπός του σωματείου σύμφωνα με το καταστατικό σας και δεν πρόκειται να κάνω αποδεκτό το αίτημά σας.

Θα εκτιμούσα ένα αίτημα για γενική συνέλευση, με θέμα το πως θα αντιμετωπίσουμε από κοινού τη λαίλαπα Πηλαδάκη και το πως απαιτεί και εισπράττει 550.000 ευρώ το χρόνο, για ένα γήπεδο που έχει οικοδομηθεί πάνω σε δημόσια γη, με χρήματα Ελλήνων καταθετών κι από μια τράπεζα (Marfin), η οποία κατέρρευσε απ” τα θαλασσοδάνεια που χωρίς εγγυήσεις δόθηκαν σε «επενδυτές», οδηγώντας στη φτώχεια εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και τα οποία ερευνά η ελληνική δικαιοσύνη.

Εφόσον όμως, στις προσωπικές σας κοινωνικές σχέσεις περιλαμβάνονται επιχειρηματίες ή πλούσιοι κληρονόμοι οι οποίοι ενδιαφέρονται για την αγορά των μετοχών της «Ανίκητο Άλογο», θα εκτιμούσα ιδιαίτερα να με φέρετε σε επαφή μαζί τους, με διακριτικότητα, ώστε να αποφύγουμε αντιαισθητικούς τύπους που μοναδικό σκοπό έχουν τη διαφήμισή τους (τύπου Τσάκα και λοιπών) και να είστε βέβαιοι ότι σε όλα θα υπάρξει μέτρο και λογική, χωρίς να αδικηθεί κανείς αλλά και κανείς να μη γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης.

Σε κάθε περίπτωση, αυτή τη στιγμή όλο το διοικητικό δυναμικό της ΠΑΕ ασχολείται μόνο με την αδειοδότηση ενόψει της νέας περιόδου, που από φέτος είναι ακόμη πιο δύσκολη ως διαδικασία, έστω κι αν δεν οφείλουμε πουθενά ένα ευρώ, παρότι τα έσοδά μας είναι πενιχρά λόγω και της εσωστρέφειας που έχει κυριαρχήσει και παρά τις υποσχέσεις σας ότι θα βοηθήσετε να αρθεί.

Όσο για το αγωνιστικό τμήμα, η αποκλειστική αντίστοιχα ασχολία του δεν είναι άλλη από την επίτευξη του στόχου της άνετης παραμονής.

Με σεβασμό,

Αλέξης Κούγιας».

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ «ΓΗΠΕΔΟ Α.Ε»

Αντιδράσεις για το θέμα του γηπέδου υπήρξαν και από την πλευρά της «Γήπεδο Λάρισας Α.Ε», η οποία σημειώνει τα εξής:

«Δεν μπορούμε πλέον να ακολουθήσουμε τον κ. Κούγια και θα αναφερθούμε για τελευταία φορά στο μίσθωμα. Οι 300.000 ευρώ  περίπου  που αφορούν το ετήσιο  μίσθωμα γηπέδου , όποτε  εισπράττεται καλύπτει τα βασικά λειτουργικά της εγκατάστασης  , ρεύμα , ασφάλιστρα , φύλαξη και μια μικρή  συμμετοχή στις τραπεζικές υποχρεώσεις .Τα υπόλοιπα αφορούν  εκμετάλλευση εστιατορίου, κυλικείων και γραφείων και 176.000 είναι περσινή οφειλή  . Δεν εισπράττει ούτε ευρώ ο κ. Πηλαδάκης όπως δεν το έκανε ποτέ έως και σήμερα. Τέλος δεν αναφέρουμε τις οφειλές και τις ουσιώδεις εκκρεμότητες -ακόμα και του ραδιοφώνου – διότι σήμερα δεν είναι δόκιμο».

Ο Κ.ΠΗΛΑΔΑΚΗΣ

Απάντηση στον Αλ, Κούγια έδωσε και ο Κ. Πηλαδάκης λέγοντας:

«Με έκπληξη και αγανάκτηση διάβασα την προσωπική ανακοίνωση του κ. Κούγια, που με αφορμή προσωπικές αντιδικίες ή άλλα θέματα και σχεδιασμούς του συντάκτη της, τους οποίους εκείνος μόνο γνωρίζει, στρέφεται κατά τρόπο ανοίκειο και απρεπή εναντίον μου προσωπικά.

Έχω ζητήσει κατ’ επανάληψη από τον κ. Κούγια να μην με εμπλέκει στις δηλώσεις, τις αντιδικίες, τις επιδιώξεις ή τους σχεδιασμούς του.

Δεν με ενδιαφέρουν ούτε τα μετοχικά ούτε τα διοικητικά της ΠΑΕ. Ας το κατανοήσει και να μην βλέπει «φαντάσματα», ελληνικά ή τούρκικα.

Η ΑΕΛ έχει πάντα την αγάπη και την υποστήριξή μου. Τίποτα περισσότερο.

Ακριβώς για αυτήν την αγάπη και υποστήριξη υποχρεώθηκα να ανεχθώ τους νυν κακοπληρωτές που ακόμα δεν έχουν ξεπληρώσει καν τις περσινές οφειλές τους και που χρωστάνε ήδη τις δόσεις που οι ίδιοι δεσμεύτηκαν να πληρώσουν.

Τα χρήματα που υποτίθεται λαμβάνουμε από την ΠΑΕ καλύπτουν απλά τα λειτουργικά έξοδα του Γηπέδου. Δεν πληρώνει κανείς τον Πηλαδάκη και πολύ περισσότερο με 550.000! Είναι ψεύδος. Πληρώνει τα έξοδα για να λειτουργεί το γήπεδο που ανέρχονται σε 300.000€ και ούτε καν αυτά τα πληρώνει όπως δεσμεύτηκε.

Οι υπαινιγμοί για το δάνειο με βάση το οποίο χρηματοδοτήθηκε η κατασκευή του πιο σύγχρονου γηπέδου της Ελλάδας είναι συκοφαντικοί. Το δάνειο, όπως και όλα τα δάνεια των επιχειρήσεων στις οποίες συμμετέχω είναι ενήμερα, ρυθμισμένα και καλύπτονται από εγγυήσεις που τα εξασφαλίζουν στο ακέραιο παρά την αφερεγγυότητα και τις καθυστερήσεις των πληρωμών από περιπτώσεις σαν αυτή του επικριτή μου.

Δεν φοβάμαι τα περί ελέγχων και δεν υποκύπτω σε εκβιασμούς. Είμαστε ανοιχτοί για κάθε έλεγχο όπως έχουμε ήδη πράξει και ελεγχθεί εξονυχιστικά. Όλα είναι ξεκάθαρα και διαφανή.

Όποια λάσπη και αν ρίξει ο οποιοδήποτε, το Γήπεδο θα βρίσκεται και θα ανήκει πάντα στη Λάρισα.

Έχουν αναρωτηθεί άραγε οι λαλίστατοι κριτές και επικριτές, πόση προσωπική εργασία, αγωνία, κόπος και θυσίες χρειάστηκαν για να τελειώσει -έστω με ελλείψεις- το γήπεδο που παίζει ο ομάδα και θα παίζει και μετά τη λήξη του χρόνου παραχώρησης της έκτασης;

Ας το αναρωτηθούν και ας πάψουν.

Ας αναλάβει το Δημόσιο ή οι νυν ή επίδοξοι ιδιοκτήτες της ΠΑΕ τα έξοδα λειτουργίας και κατασκευής του γηπέδου και ο Κώστας Πηλαδάκης δεν θέλει τίποτα απολύτως.

Δεν γίνεται όμως όλη η προσωπική περιουσία ενός ανθρώπου που δουλεύει από τα 17 του και έχει διακριθεί στο χώρο των επιχειρήσεων, δίνοντας δουλειά σε 600 άτομα, χωρίς ούτε μια απόλυση τα χρόνια της κρίσης , να είναι δεσμευμένη  και κάποιοι να θέλουν να κάθονται σε προεδρικές σουίτες τζάμπα.

Αυτή είναι η λαίλαπα του «δεν πληρώνω» και του «τζάμπα μάγκα» που η πατρίδα μας πληρώνει σήμερα ακριβά.

Δεν θα μετανιώσω ποτέ που έσωσα τη ζωή του επικριτή μου αλλά θα υποχρεωθώ να προστατέψω την τιμή και την υπόληψή μου στους προσφιλείς χώρους του. Τα ελληνικά δικαστήρια.

Κώστας Πηλαδάκης

ΥΓ Για το άνανδρο και φθηνό σχόλιο για το survivor απαξιώ και να ασχοληθώ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ