ΧΑΜΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΑΓΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ!

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχτηκαν τη Δευτέρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς, όπου και μετά από πρόταση της αντιπολίτευσης πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση με μοναδικό θέμα συζήτησης τους δασικούς χάρτες.

Η ατμόσφαιρα μύριζε… μπαρούτι από νωρίς καθώς ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γρ. Καλαγιάς ξεκίνησε από νωρίς τις καταγγελίες εναντίον της δημοτικής αρχής επισημαίνοντας πως αν και είχε ενημερωθεί για τη σχετική αίτηση της αντιπολίτευσης από τις 7 Φεβρουαρίου έστειλε μόλις χθες βράδυ mail για τη συνεδρίαση προκειμένου να μην υπάρξει ενημέρωση των θιγόμενων ιδιοκτητών μέσω του τύπου!

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Καλαγιά η επιλογή της μεσημεριανής ώρας για τη συνεδρίαση (13.00) έκρυβε επίσης σκοπιμότητα, καθώς δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και δημότες δεν μπορούσαν να παρακολουθήσουν τη διαδικασία.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες οι τόνοι ανέβηκαν επικίνδυνα, ενώ δεν έλειψε και έντονο λεκτικό επεισόδιο μεταξύ Γκουντάρα-Καλαγιά με… θύματα ποτήρια που βρισκόταν στα έδρανα, με αποτέλεσμα και την αποχώρηση αντιδημάρχου!

Σημειώνεται πως τις προηγούμενες ώρες ο κ. Καλαγιάς με ανάρτηση στη σελίδα του στο f/b απεικονίζει φωτογραφίες συμβολαίων σύμφωνα με τα οποία χάνονται ιδιοκτησίες μικρών αγροτών σε Μελιβοία, Σκλήθρο, Καρίτσα κ.α, οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια αναγκάστηκαν να εκχερσώσουν μικρά κομμάτια γης προκειμένου να τα καλλιεργήσουν λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.

Αξίζει τέλος να επισημανθεί πως όπως τονίστηκε στο πλαίσιο της συνεδρίασης εντοπίστηκαν σημαντικά σφάλματα στους χάρτες, με αποτέλεσμα να χαρακτηρίζονται ως δάση χιλιάδες στρέμματα όπου καλλιεργούνται ήμερες καστανιές και ελιές, ενώ δεν έλειψαν και τα παράπονα που αφορούσαν στο υψηλό κόστος του παράβολου για την υποβολή αντιρρήσεων, κάτι που λειτουργεί αποτρεπτικά για τους ενδιαφερόμενους.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: F/B

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ