ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

 

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα αποτελεί έναν «ζωντανό» οργανισμό πολιτισμού, ο οποίος μέσα από την δυναμική εξωστρέφεια παίζει έναν καθοριστικό θεσμικό ρόλο στην πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη του τόπου μας.

Οικοδομώντας διαύλους επαφής, συμπόρευσης και όσμωσης με τους ανθρώπους και με την κοινωνία, συνεισφέρει σε πολλαπλά επίπεδα. Δεν είναι μόνο ο πολιτιστικός προσανατολισμός, αλλά και η πλατιά κοινωνική απεύθυνση που συντελούν σε μεγάλο βαθμό, ώστε ως σύγχρονο και εξελισσόμενο μουσείο η Δ.Π.Λ.-Μ.Γ.Ι.Κ. να είναι φιλόξενη και ανοιχτή στην κοινωνία, αγκαλιάζοντας και εγκολπώνοντας όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως καταγωγής, ηλικίας, θρησκεύματος, φύλου κτλ.

Με αυτό το σκεπτικό και ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις των καιρών, η Δ.Π.Λ.-Μ.Γ.Ι.Κ. εγκαινιάζει και υλοποιεί σε σταθερή βάση ανοιχτό πρόγραμμα αλληλεγγύης καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, πέραν των μέχρι τώρα δράσεών της σχετικά με την αλληλεγγύη. Πρόκειται για μια χειρονομία, η οποία φιλοδοξεί να συνδράμει στο έργο των κοινωνικών δομών του Δήμου Λαρισαίων αλλά και των υπόλοιπων δομών φροντίδας και πρόνοιας της πόλης, ώστε να στηριχτούν οι ευπαθείς συμπολίτες μας, άνθρωποι σε ανάγκη, οι οποίοι χρειάζονται την στήριξη και συμπαράστασή μας.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε  δύο άξονες:

α) Συγκέντρωση ειδών ατομικής καθαριότητας (σαμπουάν, χαρτιά υγείας, σαπούνια, αφρούς ξυρίσματος, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, υγρά μαντηλάκια, απορρυπαντικά σκόνη για το χέρι, τηλεκάρτες 4€ κ.ά.) για τους άπορους φυλακισμένους του Καταστήματος Κράτησης Λάρισας.

β) Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, σχολικών ειδών (μολύβια, τετράδια, μαρκαδόρους, μπλοκ ζωγραφικής κτλ) για τους πρόσφυγες.

Για τους σκοπούς του προγράμματος, στην υποδοχή (φουαγιέ ισογείου Δ.Π.Λ.-Μ.Γ.Ι.Κ.) υπάρχει ειδικό σημείο εναπόθεσης, ένα σιδερένιο καλάθι, στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τοποθετούν τα πράγματα που θέλουν να προσφέρουν. Η συλλογή των ειδών πραγματοποιείται σε όλες τις εκδηλώσεις της Δ.Π.Λ.-Μ.Γ.Ι.Κ., αλλά και καθημερινά τις ώρες λειτουργίας του μουσείου (Τρ.-Παρ. 10:00-14:00, 18:00-21:00, Σαβ.-Κυρ. 10:00-14:00). Πληροφορίες τηλ. 2410-671176.

Αν οραματιζόμαστε μια κοινωνία ανθρωπιάς και προκοπής, θα πρέπει η αλληλεγγύη μας να δίνεται απλόχερα χωρίς απαγορευτικές γραμμές και κοινωνικούς αποκλεισμούς, και σε κάθε ευκαιρία. Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους Λαρισαίους και τις Λαρισαίες, να πλαισιώσουν αυτή την πρωτοβουλία και να προσφέρουν τη στήριξή τους σε όσους χρειάζονται τη βοήθειά μας.

«Η καρδιά του ανθρώπου είναι ένα κουβάρι κάμπιες- φύσηξε Χριστέ μου να γίνουν πεταλούδες». Ν. Καζαντζάκης

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ