ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων ανακοινώνεται ότι συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Καθώς έχουν αποκατασταθεί τα τεχνικά προβλήματα στο κεντρικό σύστημα, ενημερώνεται το κοινό ότι από την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2016, αιτήσεις στη Διεύθυνση Πρόνοιας (Ρούσβελτ & Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α, 3ος Όροφος) θα υποβάλλονται καθημερινά από 7:00π.μ. έως 3:00 μ.μ.

Επιπλέον, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, αιτήσεις υποβάλλονται στα παρακάτω σημεία:

  • Γιάννουλη (Δημοτική Ενότητα Γιάννουλης), Ώρες λειτουργίας: 8:30-14:30, Τηλ.: 2413-505.705 κα Κυρίτση Φανή
  • Φαλάνη (Κοινότητα Φαλάνης), Ώρες λειτουργίας: 7:30-3:30, Τηλ.: 2410-941.203 κα Κολοβού Στέλα, κος Γκόλτσιος Παναγιώτης
  • Κοιλάδα: (Κοινοτικό γραφείο), Ώρες λειτουργίας: 9:00-13:00, Τηλ.: 2413505910 κος Σταυρίδης Σταύρος
  • Κέντρο στήριξης ΡΟΜΑ και Ευπαθών Ομάδων Ν. Σμύρνης (Αρχιμήδους 12), Ώρες λειτουργίας: 9:00-13:00, τηλ.: 2410-231122 κα Μπουκώρου Έυη

Αιτήσεις επίσης μπορούν να υποβληθούν στα ΚΕΠ ή από τους αιτούντες απευθείας με τους κωδικούς του taxisnet, όταν δεν απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών, συμπληρώνοντας την αίτηση που διατίθεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.keaprogram.gr

Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.) είναι ένα ολοκληρωμένο προνοιακό πρόγραμμα για τα νοικοκυριά που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας που συνδυάζει εισοδηματική ενίσχυση, συμπληρωματικές κοινωνικές υπηρεσίες, παροχές και αγαθά και υπηρεσίες ενεργοποίησης για την προώθηση στην αγορά εργασίας.

Για την ένταξη στο ΚΕΑ θα πρέπει να πληρούνται αθροιστικά εισοδηματικά κριτήρια, περιουσιακά κριτήρια και κριτήρια διαμονής όπως ορίζονται στην σχετική ΚΥΑ η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.keaprogram.gr εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων του κεντρικού συστήματος υπάρχει σημαντική καθυστέρηση στην υποβολή αιτήσεων από τους πολίτες και γι’αυτό ζητούμε την κατανόησή τους.

Έχει γίνει ήδη η απαραίτητη παρέμβαση της υπηρεσίας μας στο Υπουργείο Εργασίας καθώς ανάλογα προβλήματα παρουσιάζονται σε όλες τις αντίστοιχες υπηρεσίες .

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ