ΙΕΡΑΡΧΗΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΤΟΥΜΠΑ

Μετά την αυτοψία του δημάρχου και στελεχών του Δήμου στη περιοχή και τις συζητήσεις με κατοίκους

Στη συνοικία της Τούμπας, βρέθηκε το πρωί της Τρίτης, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, συνοδευόμενος από στελέχη της δημοτικής αρχής, δημοτικούς συμβούλους και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ο κ. Καλογιάννης συναντήθηκε με κατοίκους της συνοικίας και περπάτησε μεγάλο μέρος της περιοχής, καταγράφοντας προβλήματα και αιτήματα   των κατοίκων.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων σε δηλώσεις του  τόνισε ότι στο Δήμο, υπάρχουν συγκεκριμένες συνοικίες και περιοχές, οι οποίες σε βάθος χρόνου, παρουσιάζουν υστέρηση στην ανάπτυξή τους. Αποτελεί απόφαση της δημοτικής αρχής να ρίξει βάρος σε αυτές τις συνοικίες.

Σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε συνεργασία με τις δημοτικές κοινότητες και τους τοπικούς συλλόγους,   θα επισκεπτόμαστε αυτές τις περιοχές προκειμένου πλέον να καταγράψουμε επιτόπου προβλήματα και αιτήματα και να προχωρήσουμε στη συνέχεια σε ιεράρχηση.

Βεβαίως δεν μπορούμε να δουλέψουμε με τη λογική ότι θα υλοποιήσουμε τα πάντα. Οι οικονομικές δυνατότητες του Δήμου, μπορεί να είναι καλές, αλλά είναι συγκεκριμένες.  Τα χρήματα  πρέπει να κατανεμηθούν με δίκαιο τρόπο και χωρίς να χαθεί ούτε ένα ευρώ.

Ετσι σήμερα βρεθήκαμε στην Τούμπα. Μια συνοικία, στην οποία υπάρχει και περιοχή επέκτασης αλλά με πολλά προβλήματα και πολλά αδόμητα οικόπεδα. Από τις συζητήσεις προκύπτουν ζητήματα που έχουν να κάνουν με την έλλειψη σχολείου, με μη ασφαλτοστρωμένους δρόμους, την έλλειψη πλατείας και αθλητικών εγκαταστάσεων. Τα ζητήματα αυτά θα τα δούμε κατάματα. Μαζί με τις υπηρεσίες του Δήμου, θα εξετάσουμε τα αιτήματα και τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου για να καταλήξουμε σύντομα σε ιεράρχηση των παρεμβάσεων. Αυτή την ιεράρχηση θα τη συζητήσουμε εκ νέου με τους πολίτες, προκειμένου αυτά τα χρήματα να τοποθετηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θέλω να πιστεύω ότι στον χρονικό ορίζοντα της θητείας θα μπορέσουμε να κάνουμε και σ’ αυτή τη γειτονιά σημαντικό έργο.»

Στην περιοδεία συμμετείχαν επίσης ο αναπληρωτής δήμαρχος και αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων κ. Γιώργος Σούλτης, ο αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Γ. Ζαούτσος, ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Γ. Παζιάνας, η πρόεδρος της 4ης Δημοτικής Κοινότητας κ. Ευαγ. Αργυροπούλου και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Λαρισαίων.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ