ΚΑΒΓΑΣ Θ. ΔΑΟΥΛΑ – Ρ. ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Παρέμβαση και από τους σχολικού φύλακες

Με κύριο θέμα συζήτησης τη λήψη απόφασης για την πολεοδομική κατάσταση και τις δεσμευμένες ιδιοκτησίες για τη δημιουργία κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων που βρίσκονται στη 2η Δημοτική Κοινότητα συνεδρίασε την Τρίτη το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας, ωστόσο μια ερώτηση της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένας Καραλαριώτου

αποτέλεσε αφορμή για εντάσεις στην αίθουσα συνεδριάσεων.

Όλα ξεκίνησαν μετά από ερώτηση της Ρένας Καραλαριώτου αναφορικά με αίτημα του Γυμνασίου-Λυκείου Γιάννουλης που εκκρεμεί από το Νοέμβριο του 2015 και αφορά στην κατασκευή δύο ΠΡΟΚΑΤ κατασκευών στο σχολείο, με τη σχετική απάντηση πως τα αιτήματα ταξινομούνται και το θέμα έχει προτεραιότητα να μην δείχνει να την ικανοποιεί και την ίδια να επανέρχεται περιγράφοντας σημαντική καθυστέρηση.

Η τοποθέτηση προκάλεσε παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου Θ. Δαούλα, ο οποίος αφού περιέγραψε ανεδαφική στάση του διευθυντή του σχολείου που ζητά να χωρίσει δύο αίθουσες διδασκαλίας με νοβοπάν προκειμένου να δημιουργηθούν επιπλέον αίθουσες στράφηκε κατά της κ. Καραλαριώτου τονίζοντας πως με τη στάση της «επιχειρεί να καταξιωθεί στην αίθουσα».

«Είστε ανάγωγος και μόνο που αναφέρεστε σε κάποιον που λείπει από την αίθουσα και φυσικά εσείς είστε που προσπαθείτε να καταξιωθείτε από αυτή την καρέκλα», ήταν η αντίδραση της Ρ. Καραλαριώτου που φανερά εκνευρισμένη επέμεινε σε απάντηση επί προσωπικού χτυπώντας τα έδρανα!

Το περιστατικό έληξε με την «πυροσβεστική» παρέμβαση του προεδρείου αλλά και δημοτικών συμβούλων, ενώ νωρίτερα παρέμβαση σχετικά με την αξιοποίησή τους υπήρξε και από την πλευρά των σχολικών φυλάκων.

«Τα σχολεία χρειάζονται φύλαξη επί 24ωρου βάσεως, καθώς μετά τις 22.00 το βράδυ γίνεται «πάρτι» σε πολλά από αυτά, ενώ από την πλευρά μας ζητούμε να αξιοποιηθούμε από το δήμο τιμώντας τα χρήματα που παίρνουμε», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του εκπροσώπου τους Σ. Αυγέρη.

Σε απάντηση ο δήμαρχος Λαρισαίων αφού ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχουν δύο μέτρα και δυο σταθμά στη διαχείριση του προσωπικού», τόνισε πως το θέμα της αξιοποίησης θα εξετασθεί κατόπιν κατάθεσης σχετικού νομοσχεδίου, η οποία και αναμένεται εντός των ημερών, ενώ λύση θα δοθεί και σε συνδυασμό με την κοινωφελή εργασία, η οποία επίσης αναμένεται.

«Ο φόβος σας πηγάζει από το ενδεχόμενο αλλαγής κυβέρνησης που ενδέχεται να φέρει και την απόλυσή σας», ήταν η αντίδραση του Απ. Καλογιάννη, που προκάλεσε νέο γύρο αντιπαραθέσεων, με τη Ρένα Καραλαριώτου να κάνει λόγο για σημαντική καθυστέρηση «αφού ένα χρόνο τώρα δεν υπάρχει απόφαση για την αξιοποίηση των σχολικών φυλάκων».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ