ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ «ΟΜΗΡΙΑ» ΤΩΝ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Σημαντικότατο βήμα ώστε να δοθεί τέλος στην «ομηρία» που αφορά στην αξιοποίηση ή αποδέσμευση των δεσμευμένων εκτάσεων για τη δημιουργία κοινωφελών χώρων φαίνεται πως έγινε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, καθώς το σώμα ενέκρινε κατά πλειοψηφία (πλην της ΛΑΣΥ) σχετική έκθεση διαπαραταξιακής επιτροπής

για ιδιοκτησίες που αφορούν το κέντρο της Λάρισας και τη συνοικία Αμπελοκήπων.

«Πρόκειται για ένα κοινωνικό πρόβλημα αλλά παράλληλα και αναφαίρετο δικαίωμα του πολίτη να ζει σε ένα πολιτισμένο περιβάλλον», τόνισε στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Δ. Μαβίδης, παρουσιάζοντας και τη σχετική έκθεση της επιτροπής, οι προτάσεις της οποίας αποφασίσθηκαν κατά πλειοψηφία.

Η συγκεκριμένη έκθεση αναφέρεται στην πολεοδομική κατάσταση που αφορά σε 2 χώρους 700 τ.μ για παρκινγκ, τα 2 οικοδομικά τετράγωνα απέναντι από το Α’ Αρχαίο Θέατρο αλλά και τη συνοικία των Αμπελοκήπων, όπου θα δοθεί προτεραιότητα σε διανοίξεις οδών, λόγω της στενότητας που παρουσιάζουν.

«Πρέπει να προχωρήσουμε σε άρσεις προκειμένου να λήξει η «ομηρία» και να αποδεσμευθούν χώροι που δεν χρειάζεται η πόλη», ήταν η τοποθέτηση του δημάρχου Λαρισαίων, που βρήκε σύμφωνη την πλειοψηφία του σώματος.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ