ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΨΗΦΙΔΩΤΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Π.Π.Α. ΣΤΟΝ «ΞΕΝΩΝΑ ΡΑΨΑΝΗΣ»

Με τη δεύτερη ενότητα του σεμιναρίου σχεδιασμού και κατασκευής ψηφιδωτού συνεχίστηκαν το διήμερο 20-21 Φεβρουαρίου 2017, οι εκδηλώσεις του «Ξενώνα Ραψάνης» του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ.

Το σεμινάριο, στο οποίο συμμετείχαν αποκλειστικά μέλη των Προγραμμάτων Προαγωγής Αυτοβοήθειας από τη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα, πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη της εικαστικού Ηλέκτρας Παπαγιαννάκη και περιλάμβανε εκμάθηση της τεχνικής δημιουργίας ψηφιδωτού με κομμάτια από πλακάκι.

Στην κεντρική αίθουσα του «Ξενώνα Ραψάνης» στήθηκε ένα εικαστικό εργαστήρι, στο πλαίσιο του οποίου οι συμμετέχοντες επέλεξαν μοτίβα, σχεδίασαν, έκοψαν τα πλακάκια σε ψηφίδες και κόσμησαν με τις δημιουργίες τους την επιφάνεια τριών μεγάλων ξύλινων τραπεζιών και διαφόρων διακοσμητικών του «Ξενώνα».

Η συγκεκριμένη δράση βασίστηκε στη φιλοσοφία υλοποίησης των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δράσεων του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας, σύμφωνα με την οποία προτείνεται και ενθαρρύνεται η συμμετοχή ανθρώπων με πρόβλημα εξάρτησης σε συλλογικές δράσεις που αφορούν πτυχές της καθημερινής ζωής, όπως η επαφή με την τέχνη και τη δημιουργία, ο κοινωνικός προβληματισμός καθώς και η οικολογία.

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας ευχαριστεί τις εταιρείες ΜΑΡΜΑΡΑ ΛΑΡΙΣΑΣ Ε.Π.Ε. και KERAKOLL ΕΛΛΑΣ Ε.Π.Ε., για τη δωρεάν προσφορά των υλικών και την ηθική στήριξη στο έργο του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ