Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΤΟ 14ο ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Με αφορμή την ανακοίνωση των κ.κ. Δ. Κοντελέ και Π. Ρεμπάπη (τακτικού αιρετού και αναπληρωματικό μέλος του ΠΥΣΔΕ Λάρισας), για τον απολογισμό της παρουσίας τους στο ΠΥΣΔΕ και τις αντιρρήσεις τους για την τοποθέτηση διευθυντή στο 14ο Λύκειο που δημοσίευσε το paidis.com στις 16/2, από τον προϊστάμενο β/βαθμιας εκπαίδευσης κ. Γ. Καψάλη

που είναι και πρόεδρος του ΠΥΣΔΕ πήραμε την παρακάτω ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν και τα μέλη του συμβουλίου Δημήτριος Γεωργούσης και Αικατερίνη Κοθρά:

“Για την αποκατάσταση της αλήθειας θα πρέπει να ειπωθεί ότι ο κ. Κοντελές ξεκινά την ΄΄ιστορία΄΄ τοποθέτησης Διευθυντή του 14ου Λυκείου Λάρισας από τη μέση και όχι από την αρχή. Στην πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου και πριν ακόμα γνωστοποιηθούν οι υποψήφιοι Διευθυντές του 14ου  Λυκείου ήταν αυτός μαζί με τον δεύτερο αιρετό τον κ. Κοντσιώτη που αντέδρασαν ( για διαφορετικούς λόγους ο καθένας) στην πρόταση του κ. Γεωργούση, οι διδάσκοντες του 14ου Λυκείου να εκφράσουν τη γνώμη τους για τον Διευθυντή τους,εφόσον το επιθυμούν.

Αποτέλεσμα της αντίδρασης αυτής των αιρετών, ήταν η απόσυρση της προηγούμενης πρότασης (προκειμένου το ΠΥΣΔΕ κατ’ επιλογή μας να πορεύεται συναινετικά και με σεβασμό στη θέληση των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών). Εν τέλει ομόφωνα αποφασίστηκε η τοποθέτηση αναπληρωτή Διευθυντή να γίνει με μία, αποδεκτή απ’ όλα τα μέλη του οργάνου, διαδικασία, σύμφωνα με τον ν. 1566/85.

Μετά τη γνωστοποίηση  των υποψηφιοτήτων ο κ. Κοντελές υπαναχώρησεαπό την αρχική ομόφωνη δέσμευση. Ως συνέπεια της υπαναχώρησης αυτής και μη τήρησης της προηγούμενης δέσμευσης, επανήλθαμε  με την πρόταση του κ. Γεωργούση  και ,όντως,εντέλει απευθυνθήκαμε στους διδάσκοντες του 14ου Λυκείου, πρόταση που αυτή τη φορά αποδέχτηκε και ο κ. Κοντελές.

Για δικούς τους λόγους οι εκπαιδευτικοί του 14ου Λυκείου σύμφωνα με έγγραφο αλλά και με την προφορική ενημέρωση που η προεδρεύουσα της συνεδρίασης  έκανε στο Συμβούλιο δεν κατέστη δυνατό να καταλήξουν σε μια πρόταση προς το ΠΥΣΔΕ. Αυτή είναι ολόκληρη η αλήθεια και όχι η βολική για τον κ. Κοντελέ εκδοχή της”.

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com